Nagyot ugrottak a kenguruk

kr kosar lanyokA DVTK ÉLKSK Tiszaújváros U11 csapat tagjai, akik bejutottak az országos döntőbe Álló sor balról jobbra: Pap Gréta, Gulyás Gréta, Görömbei Szabina, Benőcs Tibor edző, Molnár Sára, Juhász Lotti. Első sor: Gellérfi Luca, Godány Gréta, Humicskó Henrietta, Tóth Adrienn, Balogh Dorottya, Katona Csenge, Varga Eszter, Porkoláb Emma. A képről hiányzik Murvai Izabella . A csapat segítője Benőcs Dávid.

Szép sikert ért el a 2018/19-es bajnokságban a DVTK ÉLKSK Tiszaújváros leány kenguru csapata.

A regionális küzdelmek során csapatunk szinte végig az A csoportban szerepelt, ahol legtöbbször fiúkkal mérkőzött. A pontszerző szakasz végén az abszolút második helyet szerezte meg az MVSI Miskolc fiú csapata mögött. A lányok küzdelmében az élen végeztünk, magunk mögé utasítottuk anyaegyesületünk, a DVTK Akadémia Miskolc, valamint az MVSI lány csapatait. Győzelmünknek köszönhetően már biztos részvevői voltunk az országos döntőnek.

Csapatunk május 5-én részt vett a Keleti régió döntőjében, ahol magabiztos játékkal legyőzve a Debreceni Tigrisek és a Szolnoki Kisbaglyok gárdáit a Keleti régió bajnoka lett. Ezzel a győzelemmel már eldőlt, hogy a június első hétvégéjén megrendezendő országos döntőben az A csoportban játszik a legjobbak között (1-től a 8-ik helyig). Az eddigi három döntőn, ahol részt vettünk, mindig csak a B csoportban szerepeltünk (9-16. helyig).

Sikereinknek köszönhetően május 12-én a megyeválogatottak tornáján - szintén Szolnokon - hat játékosunk, valamint a csapat edzője részese volt annak a sikernek, hogy Borsod megye korosztályos válogatottja a hat megye csapatai közül az első helyen végzett. A hat játékos: Porkoláb Emma, Katona Csenge, Pap Gréta, Gellértfi Luca, Juhász Lotti, Molnár Sára. A válogatott edzője Benőcs Tibor, segítői: Lengyel József, Petre Márton.

Benőcs Tibor