Elektromos autó töltőállomás

kr tolto 1Az idő szomorú volt, de az esemény örömteli.

Az Alteo Nyrt. jóvoltából elektromos autótöltőt telepítettek Tiszaújvárosban a Bethlen Gábor út 7. szám alatti, Polgármesteri Hivatal melletti parkolóba. Az állomás egyszerre két gépjármű töltésére alkalmas, óránként 22 kW teljesítménnyel.

- Ez az első olyan elektromos autótöltő Tiszaújvárosban, ami mindenki számára elérhető - mondta Kurucz Boglárka, az Alteo Nyrt. projektmérnöke. - A használata nagyon egyszerű. A legtöbb töltőállomás használatához regisztráció, telefonos applikáció szükséges, erre itt nincs szükség. Az autós beáll a kialakított két parkolóhelyek valamelyikébe, majd az elektromos autó saját kábelét behelyezi a töltőállomás aljzatába, a töltés pedig automatikusan elindul. Nagyon fontos még elmondani, hogy a töltőállomás használata teljesen ingyenes.

Az Alteo Nyrt.-t csaknem húsz éves múlt köti össze Tiszaújvárossal. Az összesen 29 erőműve között van a tiszaújvárosi fűtőerőmű is.

- Miután az energetikában, a távhőellátásban már környezettudatos megoldásokat alkalmazunk, úgy gondoltuk, hogy a másik nagy energiafogyasztó, a környezetet igencsak befolyásoló tényezőben, a közlekedésben is tudnunk kell előre lépni - nyilatkozta lapunknak Papp András, az Alteo Nyrt. vezérigazgató-helyettese. - Tiszaújváros önkormányzatával együttműködve, úgy gondoltuk, hogy egy elektromos autó töltőállomás újabb lendületet ad vállalatunk megújuló energiát hasznosító részének. Tiszaújváros kiemelten fontos számunkra, hiszen több erőművet is üzemeltetünk a városban, így örömmel tölt el minket, hogy a töltőállomás telepítésével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a város fontos lépést tegyen a fenntartható, környezettudatos közlekedés felé.

A töltőállomás kiépítésének költsége közel 3 és fél millió forint.

- Tiszaújváros vezetése elkötelezett a környezettudatos és innovatív megoldások iránt - mondta Bráz György polgármester. - Ebben jelentős szerepet játszik a környezetbarát közlekedés elősegítése. Szerencsére egyre több olyan cég van városunkban, amelyik feladatának érzi, hogy lehetőségek biztosításával támogassa, segítse a tiszaújvárosiak életét.

Az Alteo tervei szerint a várost érintő fejlesztéseik a töltőállomás telepítésével még nem ért véget. Tervezik a fűtőerőmű felújítását és az orvosi rendelő hűtésének korszerűsítését is.