Kultúra, pezsgés, tavasz

kr fesztMájus 10-én, pénteken rajtolt és május 17-én, pénteken zárul az idei Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivál.

Nehézségekkel kezdődött a Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivál. Egy informatikai probléma miatt nem tudták elkezdeni időben a jegyárusítást, majd az Experidance Produkció lemondta fellépését.

A problémákat azonban hamar áthidalták a Derkovits Művelődési Központ munkatársai, a jegyeket április 15-étől már árusították, az Experidance helyett pedig egy operett, a Csárdáskirálynő látható majd a színpadon május 17-én.

Két kiállítás már megnyílt, és lezajlott az Ifjúsági nap is, mire sor került az első színháztermi élményre, Zorán koncertjére. A kétórás zenei kalandozás előtt Pap Zsolt önkormányzati képviselő nyitotta meg a Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivált, aki történeti áttekintéssel kezdte beszédét.

- Huszonhét év nem kevés idő - mondta Pap Zsolt -, 1992-őt írtunk, amikor a tavaszi fesztivál elindult Tiszai Tavasz néven. Úgy gondolom, hogy az elődök jól gondolkodtak, mert nem egyszeri eseményt képzeltek el, hanem egy olyan folyamatos rendezvénysorozatot, amely számos művészeti ágat foglal magában: könnyűzene, komolyzene, képzőművészet. Helyi alkotóközösségek és művészeti csoportok is be tudtak mutatkozni. Huszonhét év viszonylag hosszú idő, nagyon sok művész járt itt a fesztiválon ez idő alatt: Varnus Xavér, Koncz Zsuzsa, Demjén Ferenc. Láthattuk Száz Endre kiállítását és Kovács Margit kerámiakiállításával is találkozhattunk, illetve a helyi alkotóközösségek is megmutatták a tehetségüket - fogalmazott az önkormányzati képviselő. Zorán teltházas, nagysikerű koncertjét kedden két gyermekelőadás, majd Stark István kiállításának megnyitója követte a programok sorában, szerdán egy szintén teltházas előadás, a Riviéra folytatta a sort. A fesztivál május 17-én, pénteken a Csárdáskirálynővel zárul.