Jöttek, mentek, edzenek, játszanak

kr fociÚjra együtt, labdára, játékra éhesen.

Június 18-án megkezdte a felkészülést az augusztus 2-án rajtoló következő idényre az FC Tiszaújváros felnőtt csapata. Az első edzésen négy új fiatal tehetség jelentkezett játékra. Öten viszont távoztak a csapattól.

- Eredetileg június 22-ére terveztük a felkészülés indítását, de előtte beiktattunk két játékos foglalkozást - nyilatkozta Gerliczki Máté vezetőedző. - Egymás közti játék volt ez valójában, hogy végre megérezzék a labdát a srácok. Nem mondhatom, hogy jól nézett ki ez a két ráhangoló edzés, hiszen három hónapot kihagytak a fiúk, nem volt közös, labdás edzés sem. Éppen ezért jó döntés volt ez a felkészülés előtti „előjáték”.

- Vannak-e érkezők, távozók, hogy áll most a keret?

- A két tavaszi mérkőzés rámutatott arra, hogy ha több fontos hiányzónk van, nem megy a játék. Bele kellett nyúlni a csapatba. Fiatal játékosokat kerestünk, s négyet már le is igazoltunk.
20-24 éves srácokról van szó, akik azonban már rendelkeznek rutinnal, már bizonyítottak az NB III-ban. Mindegyiküket láttam ellenfélként, és jó benyomást tettek rám. Rajtuk kívül még egy játékost, egy támadót mindenképpen szeretnénk igazolni.
Ha három támadóval akarunk játszani, akkor ugyanis lennie kell merítési lehetőségnek, négy támadó játékossal nem lehet nekimenni a bajnokságnak.
Vannak távozóink is, Bokros Tibor, Orosz Máté, Hussein Shadi, Molnár Máté és Nagy Dávid. Mindemellett Fodor Peti már „csak” technikai vezetőként, Dajka Laci pedig erőnléti edzőként áll a csapat rendelkezésére.

- Hogyan alakul a felkészülési időszak?

- Augusztus 2-ig napi egy edzést tartunk. Hétközi edzőmeccseket egy kivétellel nem tervezünk, a hétvégéken meccselünk, a legtöbbször hazai pályán. Az ellenfelek között van megyei, NBIII-as és NB II-es gárda is.

Az MLSZ döntése értelmében valamennyi labdarúgó-bajnokságban jövő pénteken 12 óráig lehet nevezni. A versenykiírás szerint a 2020/2021-es NB II-as bajnokságban az eddigi 48 csapattal szemben előreláthatólag 60 csapat vesz részt. 

A négy muskétás

Lőrincz Patrik Márton 22 éves bal oldali védői Egerből érkezett és 2 NB I-es, 18 NB II-es és 78 NB III-as/3 gól mérkőzés tapasztalattal rendelkezik.

Vincze Ákos 24 éves középső védő Füzesgyarmatról és 124 NB III-as/8 gól mérkőzésen szerepelt.

Vámos Márk 23 éves középpályás, aki Nyírbátorból érkezett és 2 NB I-es/1 gól, 12 NB II-es és 62 NB III-as/6 gól mérkőzésen játszott eddig.

Vitelki Balázs 20 éves középpályás Egerből 34 NB III-as mérkőzésén 3 gólt szerzett.

Fiatal légiósok

Érdekes összeállítást közöl a Termálfürdő FC Tiszaújváros honlapja. A klub azokat a kiemelkedő képességű fiatal tiszaújvárosi labdarúgókat vette lajstromba, akik már magasabb osztályban edződnek.

Birk Balázs (2009-es születésű) DVTK, Gulácsi Márk (2008) DVTK, Kapitány Gergő (2007) DVTK, Zanócz Áron (2007) DVTK, Derzsényi Ákos (2007) DVTK, Hajdú Dávid (2007) DVTK, Dudás Gergő (2007) Mezőkövesd Zsóry, Ferencsik Soma (2005) DVTK, Ferencsik Bálint (2005) DVTK, Lestál Szilárd (2005) Nyíregyházi Spartacus, és lehet, hogy a Ferencvárosba igazol, Kundrák Adrián (2005) Puskás Akadémia FC.

Edzőmérkőzések

Június 27. szombat 10.30 FC Tiszaújváros - Felsőzsolca
Július 04. szombat FC Tiszaújváros - DEAC
Július 08. szerda Tállya - FC Tiszaújváros
Július 11. szombat Cigánd - FC Tiszaújváros
Július 18. szombat FC Tiszaújváros - DVTK II.
Július 25. szombat FC Tiszaújváros - KBSC