Négy újvárosi érem Zalaegerszegről

kr triatlon 3Lehmann Csongort csak Bicsák Bence verte meg.

A Zalatriatlon Sprint 2020, az E.ON utánpótlás-ranglistaverseny és Sprint Amatőr Kupa elnevezésű viadalt közel 700 indulóval - köztük tizenöt tiszaújvárosival - július 12-én rendezték meg Zalaegerszegen.

A házigazda Zalaegerszegi Triatlon Klub remek versenyhelyszínt alakított ki a Gébárti-tónál.

A dunántúli erőpróba a rövid versenyszezon miatt alaposan felértékelődött: a tavalyi 200 nevező helyett 650 előnevezést regisztráltak az utánpótlás korcsoportos, amatőr és elit sportolók köréből.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub TTK) mindhárom kategóriában, összesen 15 sportolóval képviseltette magát a viadalon. Az elit csoportból Putnóczki Dorka, Sinkó-Uribe Ábel és Sinkó-Uribe Aurél megbetegedett a héten, ezért nem tudtak rajthoz állni, Lehmann Bence első középtávú versenye után többet pihent, ő egyébként sem tervezte ezt a futamot.

- Az E.ON Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat első állomásán az újoncok kifejezetten jól szerepeltek, összességében mindenki az élmezőnyben zárt - mondta Lehmann Tibor, a TTK elnök-vezetőedzője. - Az a célunk ezekben a korosztályokban, hogy versenyzőink időről-időre a top 10-ben végezzenek, látótávolságban legyen számukra az élmezőny. Az igazi eredményeknek később kell jönniük. A sprint futamban két ifjúsági versenyzőnk is volt, akik most váltottak korosztályt, és első sprint távjukat teljesítették, Kovács Gyula ráadásul egyből győzött is. Bóna Kinga is tényező volt a nők sprint versenyében, abszolút 5. helyével ezüstérmet szerzett a juniorok között. A férfiak versenyében két U23-as vb-érmesünk, a hazai pályán versenyző Bicsák Bence és Lehmann Csongor indulása volt a hab a tortán. Az úszást Csongor teljesítette a leggyorsabban, majd az őt követő 7 fős bolyt Bicsákkal a depó után faképnél hagyták, és a kerékpározás után 1,5 perces előnnyel értek a második váltáshoz. A depót Csongor egy kicsit elügyetlenkedte, ezért 10 mp hátránnyal indult Bicsák után, aki a végéig további 19 mp előnyt hozott össze. Az elitek örültek, hogy versenyezhettek, az utánpótlás versenyzők pedig olyan sebességet láthattak, amit általában csak a nemzetközi versenyeken megszokott.

Eredmények
Újonc 2. kcs., leányok: 2. Bán Petra, …7. Hajdu Gréta
Újonc 2. kcs., fiúk: 5. Izsák Csaba
Gyermek kcs., leányok: 10. Filep Zóra, …14. Bartók Hanna
Serdülő kcs., leányok: 9. Lehmann Sára, …16. Hajdu Panna, …21. Bán Lilla
Serdülő kcs., fiúk: 6. Hajdu Máté, …17. Kiss Marcell
Ifjúsági kcs., leányok: 8. Berencsi Lili
Ifjúsági kcs., fiúk: 1. Kovács Gyula (abszolút 6.)
Junior kcs., leányok: 2. Bóna Kinga (abszolút 5.)
Elit férfiak (egyben abszolút): 2. Lehmann Csongor
Szenior 2. kcs., férfiak.: 8. Bán Csaba