Edzőmeccsek futószalagon

kr fociTámadásban a DEAC. Fodor (jobbra) ekkor még a pályán volt.

Teljes fordulaton van a Termálfürdő FC Tiszaújváros felnőtt labdarúgó csapata. Az NB III-as bajnokságra készülő gárda egy hét alatt három edzőmérkőzést játszott, ezek során négy csapattal találkozott. A mérleg: két győzelem és egy-egy döntetlen, illetve vereség.

Második felkészülési mérkőzésén az immáron NB II-es DEAC-ot fogadta az Újváros, ahogy arról egy hete beszámoltunk, ez a találkozó volt Fodor Péter, Foci búcsúmérkőzése.

Tiszaújváros - DEAC 1-2 (0-2)

TFCT: Herceg (Tóth Cs.), Márton (Horváth), Lippai (Tóth M.), Fodor (Vincze), Lőrincz, Gelsi (Bussy), Kulcsár (Tóth S.), Vitelki (Vámos), Kristófi (Kundrák), Pap (Benke), Csernák (Bene)

Gól: Kristófi

A formálódó NB II-es ellenfél is a csapatépítés fázisában jár, a mérkőzés elején irányította is a játékot. Az iram jó volt, a nagy meleg ellenére mindkét csapat gólra játszott, és a vendégek az első félórában kétszer is mattolták csapatunkat (másodjára büntetőből). Az utolsó 10 percben sikerült többször a vendégek mögé kerülni, de gól nem született az ígéretes akciókból.

A második félidőre a DEAC sort cserélt, a mérkőzés kiegyenlítettebbé vált, ami több hazai gólhelyzetben is megnyilvánult, ezek közül egyet Kristófi kihasznált, beállítva a végeredményt. Összességében a csapat összjátéka javult, de még mindig sok volt a hiba.

A múlt héten, szerdán Tállyára látogatott a Tiszaújváros. Nem bort, hanem a csoporttárs erejét kóstolgatni.

Tállya - Tiszaújváros 2 - 5 (1-3)

TFCT: Tóth Cs. (Herceg), Márton, Lippai, Tóth M. (Vincze), Lőrincz, Gelsi (Burics), Kulcsár (Bussy), Vitelki (Vámos), Kristófi (Kundrák), Benke (Baglyos), Csernák (Pap)

Gól: Kristófi 2, Vitelki, Benke, Burics

Álmosan kezdett a Tiszaújváros, és hátul is bizonytalan volt, ennek ellenére sikerült gólokat szerezni. A második félidőre 6-ot cserélt az Újváros, később még hárman kaptak játéklehetőséget. A második félidőben a hazai csapat kihasználta egyetlen helyzetét, míg a számolatlan újvárosi helyzetből újabb két gól született. Az NB III-as csoporttárs elleni mérkőzésen még mindig a terhelésé volt a főszerep, emellett az új és régi játékosok közötti összhang megteremtése.

Szombaton Cigándra ruccant ki a csapat, hogy - Fábri Zoltán filmjének címével élve - két félidőt töltsön a pokolban. Mégpedig váltott ellenfelekkel, ugyanis az első 45 percben a Cigánd, a másodikban a Kisvárda II. volt az edzőpartner.

Cigánd - Tiszaújváros 2 - 3

TFCT: Herceg, Horváth, Lippai, Tóth M. (Kundrák), Tóth S, Bussy, Bene, Kulcsár, Vitelki, Csernák, Baglyos

Gól: Csernák 2, Bene

A Cigánd 45 perc játékkal a lábában lépett pályára, előtte ugyanis a Kisvárda II - vel játszott, igaz, csak néhány poszton volt átfedés az összeállításban. A nagy meleg ellenére volt iram, amit azonban sok hibával tűzdeltek meg a játékosok. A szép támadások mellett a védekezés nagyon szellős volt, a győzelem azonban nem forgott veszélyben.

Kisvárda II. - Tiszaújváros 1 - 1

TFCT: Tóth Cs, Márton, Lippai, Vincze, Tóth M. (Vitelki) Lőrincz, Burics, Kristófi, Gelsi, Vámos, Pap, Benke

Gól: Kristófi

A 45 perc első felében kiegyenlített játék folyt, de inkább a várdai fiatalok akarata érvényesült. Veszélyesebbek voltak a kapu környéken, és frissen mozogtak, gyorsak voltak, az Újváros pedig labdatartásra törekedett, de igencsak sok labdát szórt el. A döntetlen így jó eredménynek számít.

Következik az eredetileg nem tervezett DVSC elleni mérkőzés. Azaz következett, hiszen szerdán, lapzártánk után játszották a meccset. Erről, illetve a szombati DVTK II. elleni találkozóról egy hét múlva számolunk be.

Egy átigazolásról még nem adtunk hírt. A keret tagja lett Benke Norbert Sándor is. A 24 éves játékos Debrecenben nevelkedett, erős testalkatú befejező csatár, aki eddig 52 NB III-as mérkőzésén 9 gólt szerzett, s a Tállya ellen is betalált. Vele együtt az érkezők száma 6 fő.