Folyamatosan kátyúznak

kr katyuAz Örösi úton kezdték a kátyúzást.

Az Örösi úton napok óta zajlik a kátyúzás, bóják jelzik, hova érkezik hamarosan a melegaszfalt. A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. aszfaltkonténere (melyről múlt héten írtunk) tehát munkába állt.

- Az Örösi út elég forgalmassá vált az utóbbi években - mondta lapunknak Kerékgyártó István, a Városgazda Kft. ügyvezetője -, elég sok a kátyú. A miskolci keverőtelep beindult, onnan szállítjuk a melegaszfaltot, melyet a konténer segítségével melegen tudunk tartani. Ha a 170 fokos aszfalt hőmérséklete 120 fok alá csökken, akkor az anyag bekérgesedik, nem lehet jó minőségben bedolgozni. A megsérült részeket kivágjuk, majd egy emulziót permetezünk a felületre, ami segíti a két réteg megragadását, utána pedig úthengerrel eltömörítjük az anyagot - mondta.

Az utaknak nem csak a kemény téli fagyok ártanak, hanem a nagy nyári esőzések is, hiszen az apró repedésekbe befolyik a víz, így könnyebben szétverődik az aszfalt. A kátyúzás folytatódik, folyamatosan dolgoznak majd a Városgazda szakemberei.