Sima vereség után fölényes győzelem

kr fociPap Zsolt második gólja.

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában két mérkőzést is játszott az elmúlt héten a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Gerliczki Máté tanítványai Balassagyarmaton 1-0-ás vereséget szenvedtek, de hazai pályán a Tiszafüred ellen 4-0-ra győzni tudtak.

A Tiszakécske elleni hazai vereséget követően Balassagyarmaton lépett pályára a Tiszaújváros. Az első félidőben rendre a hazai együttes dominált és nagyon érett a balassagyarmati gól, amit az első félidő derekán meg is szereztek. A 27. percben Lőrincz rossz ütemű belépőjét követően 11-eshez jutott a hazai együttes, melyet Nagy Tamás higgadtan helyezett a kapu bal alsó sarkába 1-0.

Ezt követően sem lankadt a házigazdák támadókedve, ám újabb gólt nem sikerült szerezni. A második felvonásban sem sokat változott a játék képe, a Tiszaújváros igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani, a házigazdák pedig őrizték egygólos előnyüket. A találkozó során a helyzetei közül egyet értékesítő nógrádi csapat győzelme megérdemelt, mert a tiszaújvárosiaknak többet kellett volna tenniük a sikerért.

Balassagyarmat - Tiszaújváros 1-0 (1-0)

Balassagyarmat, 200 néző. V.: Erdélyi.

Balassagyarmat: Megyeri - Benkő-Bíró, Molnár, Pallagi, Lami, Szita, Kamarás (Hamar), Király Á., Kicsi (Gábriel), Fejes, Nagy (Király O.). Edző: Nagy Tibor.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Vincze, Kulcsár, Kristófi, Gelsi, Pap (Németh), Bussy, Csernák (Tóth S.), Benke (Bene), Lőrincz, Tóth M. Edző: Gerliczki Máté.

Szabó Gábor, asszisztens edző: Egész héten azt gyakoroltuk, hogy letámadjuk az ellenfelet, és az első félidőben úgy gondolom ez „ült is”. A másodikban ránk jött a Tiszaújváros, de a csapat nagyot küzdött, és ezért tudtunk nyerni.

Gerliczki Máté: Lehetne sok mindent mondanom ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, és úgy összességében az egésszel kapcsolatban, de semmi értelme.

A két vereséget követően a szurkolók azt várták, hogy a Tiszaújváros a Tiszafüred ellen javít, és ismét begyűjti a 3 pontot. Jól is indult a mérkőzés, hiszen a 7. percben vezetéshez jutott a hazai együttes. Kristófi beadása után úgy tűnt már nem lesz semmi a hazai akcióból, de Bene lecsapott a labdára Csiki csak szabálytalankodni tudott vele szemben, melyért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Kristófi magabiztosan lőtte a léc alá 1-0.

A 28. percben egy hazai labdaszerzést követően Bene tálalt Pap elé, aki 16-ról a kapus lába mellett helyezett a hálóba 2-0.

A félidő hajrájában, a 41. percben, ismét Pap Zsolt volt a főszereplő. Nagyszerű indítást kapott, rávezette a kapusra, majd 13 méterről a lába alatt gurított a hálóba 3-0. Az első játékrészben sziporkázott a kék-sárga alakulat, mely gólokban is megmutatkozott.

A második félidőben viszont visszafogottabban játszottak a hazaiak, így a vendégeknek is volt helyzetük. A legnagyobb ziccert Kalmár hibázta el, aki már csak a kapussal állt szemben, de mellé lőtt.

A hajrában többször is próbálkozott kapura lövéssel a Tiszaújváros, de ezek a helyzetek kimaradtak. A 92. percben Tóth Simon lövését még védte Ladányi, a kipattanó a csereként beállt Benke elé került, aki 3 lépésről a kapusba lőtt, de az ismét kipattanó labdát már a hálóba sodorta 4-0.

A Tiszaújváros ezzel a sikerével 14 ponttal a 10. helyen áll a bajnokságban. A Gerliczki csapat legközelebb szeptember 20-án, vasárnap 12 óra 30 perctől az NB I-es Budapest Honvéd ellen hazai pályán játszik Magyar Kupa mérkőzést, majd a bajnokságban szeptember 27-én Salgótarjánban igyekszik szaporítani pontjai számát.

Tiszaújváros - Tiszafüred 4-0 (3-0)

Tiszaújváros, 150 néző. V.: Takács

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics, Vincze, Kristófi (Benke), Gelsi, Pap (Németh), Bussy, Csernák, Lőrincz, Tóth M., Bene (Tóth S.). Edző: Gerliczki Máté.

Tiszafüred: Ladányi – Háda, Barzsó, Kalóz, Vincze (Tóth N.), Csiki, Kalmár, Szövetes, Szántó (Barna), Mészáros, Szabó (Szanku). Edző: Tóth Tibor.

Gerliczki Máté: Nagyon készültünk a mai mérkőzésre. Tudjuk jól, hogy nagyon fiatal csapatunk van, ezért lesznek hullámvölgyek, de azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezek a hullámvölgyek az akarásunkban jelentkezzenek. Ma nagyon akartuk a sikert, és egy pillanatig nem volt kérdés, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Tóth Tibor: Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a hazai csapat. Fájó egy ilyen arányú vereség, de teljesen megérdemelt.

A 10. forduló további eredményei:
DVSC II - SBTC 2-3
Cegléd - Eger 1-1
Kisvárda II. - Tiszakécske 1-4
Sajóbábony - Balassagyarmat 1-3
DVTK II. - Mezőkövesd II. 2-1
Jászberény - Zugló 3-2
Gyöngyös - Sényő 2-0
Hatvan - Tállya 1-0
Füzesgyarmat - Putnok - elmaradt

Következik a 11. forduló
2020. szeptember 27., vasárnap 16:00
Mezőkövesd II. - DVSC II.
SBTC - Tiszaújváros
Tiszafüred - Sajóbábony
Balassagyarmat - Kisvárda II.
Tállya - Füzesgyarmat
Putnok - Gyöngyös
Sényő - Jászberény
Zugló - DVTK II.
Eger - Hatvan
Tiszakécske - Cegléd