Járványügyi intézkedések

kr fert

Hazánkban lapzártánkig 581 fővel emelkedett a koronavírussal beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt nyolc krónikus beteg, az elhunytak száma 654 fő, 4153-an meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 9653. A szerdai adatok arra figyelmeztetnek, a járvány második hulláma már javában tart. Városunkban is megjelent a koronavírus, kiemelt figyelmet kell tehát fordítani a megelőzésre, a védelemre. A prevenciós bizottság továbbra is rendszeresen ülésezik és hozza meg a szükséges döntéseket.

Íme az aktuális hírek, szabályok:

- Hat igazoltan koronavírussal fertőzött beteg van Tiszaújvárosban.

- Megérkezett a múlt hét hétfői szennyvízvizsgálat eredménye: minimális mértékben van jelen az új típusú koronavírus örökítőanyaga. Hétfőn újabb mintavétel történt, a vizsgálatokat a továbbiakban is folytatják.

- Két lég- és három felületfertőtlenítőt szerzett be a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ, illetve a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ, melyeket többek között az Ezüsthíd Gondozóházban és Idősek Otthonában használnak majd.

- Kötelező a maszkviselés a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. irodaházában.

- Létszámkorlátot vezetett be a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár a zárt térben rendezett eseményeire: maximum 150 néző lehet egyszerre a színházteremben.