Zsinórban negyedszer nyertek idegenben

kr foci benkeBenke szerezte az egyenlítő gólt.

Az NB III Keleti csoportjának 19. fordulójában Gyöngyösön szerepelt a Tiszaújváros. A kék-sárgák a 60. percben még hátrányban voltak, de ezt követően a maguk javára fordították a mérkőzést. Ez a siker azt jelenti, hogy egymás után negyedszer is nyertek idegenben Gerliczki Máté tanítványai.

A három pont megszerzésének reményében utazott a Mátraaljára a tiszaújvárosi együttes, amely a forduló előtt 9. helyen állt, míg a gyöngyösiek az utolsó előtti pozícióban szerénykedtek 13 ponttal. A házigazdák számára tehát elengedhetetlen volt a 3 pont megszerzése ahhoz, hogy felzárkózhassanak riválisaikhoz. A Tiszaújvárosi vendégként egy ragyogó győzelmi szériát szeretett volna folytatni, hiszen a kék-sárgák szeptember 27-e óta minden idegenbeli mérkőzésüket győzelemmel zárták.

A pálya talaja nem igazán volt alkalmas a mérkőzésre, ám a csapatok alkalmazkodtak az irreális körülményekhez. A győzelemért az első játékrész elején többet tett a Gyöngyös és a 21. percben meg is szerezte a vezetést. Pölöskei csent el egy labdát, majd briliáns indítással ugratta ki Molnárt, aki egy igazítás után 16-ról kilőtte a hosszú sarkot, 1-0.

A gólt követően több említésre méltó helyzet a hazaiak előtt nem adódott, ám a tiszaújvárosi fiúk többször is közel jártak a gólszerzéshez, de a ziccerek kimardtak A második félidőt is jobban kezdte a Gyöngyös, de a Tiszaújváros ezután agresszívabb, keményebb játékkal rukkolt elő, és át is vette az irányítást. A 60. percben egy 20 méteres szabadrúgást Szalay védett ugyan, de a kipattanót Benke közelről a hálóba bombázta, 1-1.

A 71. percben egy felpattanó labdába Gohér fejelt bele, majd Réde próbált menteni, de mindkét fejes rövidre sikerült és Kristófi néhány méterről a jobb felső sarokba vágta a labdát, 1-2.

A házigazdák ezt követően hiába próbáltak egyenlíteni, a Tiszaújváros megőrizte előnyét, és zsinórban negyedik mérkőzését nyerte meg idegenben. Az együttes 30 ponttal a 8. helyen áll és legközelebb a tavaszról előrehozott első fordulóban november 29-én 13 órától a 2. helyen álló Jászberény vendégeként lép pályára.

Gyöngyös - Tiszaújváros 1-2 (1-0)

Gyöngyös, zárt kapuk. V.: Muhari.

Gyöngyösi AK: Szalay - Gaal (Bartha), Földi (Gazdag), Rédei, Gohér, Borbély (Eichenvalder), Márkus (Csillik), Pölöskei, Molnár, Bartusz, Tarnai. Edző: Simon Antal.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Vincze, Kristófi (Vitelki), Gelsi, Pap, Csoszánszki (Benke), Tóth S. (Bussy), Csernák (Márton), Lőrincz, Tóth M., Kulcsár (Bene). Edző: Gerliczki Máté.

Simon Antal: A játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget. Mi szereztük az első gólt, és a második is meg lehetett volna, aztán két kavarodásból a Tiszaújváros meg tudta fordítani a meccset. Egy jó erőből álló ellenféltől kaptunk ki.

Gerliczki Máté: Megpróbáltunk futballozni ezen a nagyon nehéz talajon, és be kell ismerni, hogy nem ment. A második játékrészre változtattunk szerkezetileg és személyek terén is, és az akarat meghozta a fordítást, valamint a győzelmet is. Gratulálok a srácoknak ehhez a különösen fontos sikerhez. A következő fordulóban sem lesz egyszerű dolgunk, de bízom benne, hogy folytatódik a ragyogó idegenbeli győzelmi sorozatunk.

A forduló további eredményei:
Zugló - Tiszafüred 2-1
Eger - DVTK II. 2-0
Füzesgyarmat - Sajóbábony 4-0
Hatvan - Kisvárda II. 0-1
Jászberény - DVSC II. 3-3
Mezőkövesd II. - Salgótarján 3-2
Putnok - Tiszakécske 0-3
Sényő - Balassagyarmat 3-0
Tállya - Cegléd 0-2

Hét közben játszották:
14. forduló
Balassagyarmat - Eger 2-0

Következik a 20. forduló:
november 29., vasárnap 13.00
Zugló - Salgótarján
DVTK II. - DVSC II.
Füzesgyarmat - Kisvárda II.
Gyöngyös - Sajóbábony
Hatvan - Cegléd
Jászberény -Tiszaújváros
Mezőkövesd II. - Eger
Putnok - Balassagyarmat
Sényő - Tiszafüred
Tállya - Tiszakécske

Pont nélkül

Kétszer is idegenben léptek pályára az FC Tiszaújváros fiataljai, s bár a játékot tekintve egyik meccsen sem játszottak alárendelt szerepet, pont nélkül maradtak.


U19

Kazincbarcika - Tiszaújváros 2-1 (1-1)
Gól: Szalina Á.

Gyöngyös - Tiszaújváros 3-0 (3-0)


U17

Kazincbarcika - Tiszaújváros 7-2 (5-1)
Gól: Szmicsek L. 2

Gyöngyös - Tiszaújváros 3-2 (3-2)
Gól: Illés D., Victor Á.