Máró második, és a legjobb

krmaro

Mind a lányoknál, mind a fiúknál miskolci cselgáncsozó lett az év legjobb megyei utánpótlás sportolója a sportújságírók szavazatai alapján. Máró Anna, a Tiszaújvárosi KKSE kajakosa a második helyen végzett.

Lassan „csepegteti” az Észak-Magyarország szerkesztősége az Év sportolója szavazás eredményeit. Lapzártánkig az utánpótlás lány és fiú kategória legjobbjait hozták nyilvánosságra.

A lányok között Kriza Anna, az MVSC cselgáncsozója bizonyult a legjobbnak 32 ponttal. A második helyet 21 ponttal Máró Anna, a TKKSE kajakosa érdemelte ki. Anna - aki időközben az Újpesti TE-hez igazolt - a tavalyi év legfontosabb megmérettetésének a szegedi Olimpiai Reménységek Versenyét tartja, ahol három arany- és egy ezüstérmet szerzett. Az ifjú sportoló még egy nagy - szakmai - elismerésben részesült, az utánpótláskorú kajak-kenusok legrangosabb elismerését, a 2020-as Kolonics díjat vehette át.

Visszatérve a megye legjobbjaira, a lányok között további két sportoló szerepelt az elitben. Bóna Kinga, a Tiszaújvárosi TK triatlonosa a 4. (8 pont), Horváth Maja, a TKKSE versenyzője a 6. (4 pont) helyen végzett.

A fiúknál nem volt tiszaújvárosi várományos, itt Sáfrány Péter, az MVSC cselgáncsozója végzett az élen.