Megnyitott az új szálloda

kr nn 1Az egykori Tiszavirág szálló helyén egy modern hotel áll.

Lassan elkészül a fürdő melletti szálloda, a Hotel Tisia, egy másik, a Tisza-parti pedig a múlt hétfőn nyitott. Az egykori Tiszavirág szálló helyén egy modern hotel áll, a hétvégén már teltházzal üzemelt az NN Boutique Hotel.

A szállodaipart alaposan megtépázta a járvány, a megújult Tisza-parti hotel éppen jókor nyitott, ha lassan is, de éledezik a szektor. Az első szállóvendégek múlt csütörtökön érkeztek, javarészt sportolók, a triatlon Európa-kupák nemzetközi vendégei, versenyzői voltak. A hotel már vakcinaigazolvány nélkül is fogadhatott vendégeket.

- Most egy kicsit nehezebben jut lélegzethez a szállodaipar, de azt gondolom, és a számok is azt mutatják, hogy egyre jobban emelkedik a vendégek létszáma, a foglalási kedv - nyilatkozta Oravecz Gergely az NN Boutique Hotel szállodavezetője. - Most egyelőre külföldi versenyző vendégeink vannak, de már jelentkeztek be cégek, cégek képviselői, vezérigazgatói. Bizniszszállodaként fogja leginkább a vendégeit fogadni a hotelünk, de természetesen mindenkinek nyitva vannak a kapuk, tehát ugyanúgy várunk párokat, családokat, nyaralókat. Nem vagyunk csillagbesoroltak, boutiqe hotelként hirdetjük magunkat. Ez kifejezetten üzleti, átmenő forgalomra szakosodott hotelkategória, ha ez nincs is így hivatalosan kimondva, de azok a szállodák, szálláshelyek soroltatják ide magukat, akik nem akarják a csillagbesorolás követelményeit nagymértékben követni, de természetesen a minőségre és a maximalizmusra ugyanúgy törekszünk.

Valamikor régen a Tiszavirág szálló működött itt. Évekig üres volt, aztán néhány éve átalakították, felújították a Tisza-parti szállodát és környezetét. Modern külsőt és belsőt kapott, kint világos, bent minimál stílus, letisztult formák.

- A belső terek maradtak, a főfalak maradtak, színekben és bútorzatban jött az a stílus, amit képvisel szállodánk. 34 szobánk van, vannak sztenderdek, lakosztályok családoknak, illetve vannak economy szobáink, amit kifejezetten üzleti vendégeknek tudunk biztosítani. Kiszolgáló egységeinkhez hozzátartozik egy 36 fős étterem, illetve egy nagy terasz, amit később, ha minden jól megy, akkor beépítünk. Van még egy streetfood kocsink is, egészen más jellegű ételekkel, de természetesen ott is nagyon finomakat lehet enni. Sok tiszaújvárosi is kisétál, vagy kiteker, kiautózik ide, ezt tapasztaljuk. Nem csak a szállóvendégeknek biztosítjuk a szolgáltatásainkat, hanem nekik is, szóval külsős vendégek is betérhetnek hozzánk akár egy reggelire, ebédre, konferenciatermünkben pedig meetingeket is tudnak tartani - mondta Oravecz Gergely.

berta