Sikeres visszatérés, fókuszban a jövő

kr z1

A Tiszaújvárosi Triatlon Napok záróünnepségét július 18-án, vasárnap este tartották meg a Sportcentrumban. A színpadon elhangzottak legfontosabb üzenete a köszönet és a 2022-es folytatásra vonatkozó igény megfogalmazása volt.

Elsőként Márkus Balázs, a szervezőbizottság társelnöke kapta meg a mikrofont, aki gratulált a versenyzőknek, megköszönve, hogy ellátogattak az idei eseményre.

- Külön gratulálok Lehmann Csongornak, aki sporttörténelmet írt, hiszen ő az első győztes, aki Tiszaújvárosban született, itt nőtt fel, ma is itt végzi felkészülésének döntő többségét, erősítve a tiszaújvárosi triatloncsapatot - fogalmazott a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnökségi tagjaként is tevékenykedő Márkus Balázs. - Nagyon nagy boldogság volt látni őt a dobogó legmagasabb fokán. Szeretném megköszönni Tiszaújvárosnak, hogy ilyen szépen elfogadták az idei rendezvényt, ami rengeteg korlátozással, a város életébe történő beavatkozással is együtt járt, ami biztos megnehezítette a mindennapokat. Szerencsére valamennyi programot gördülékenyen és stabilan sikerült megtartanunk. Nagyon szépen köszönjük a helyi lakosságnak és az idelátogatóknak, hogy ez eddigiektől eltérő rendezvényre is ilyen sokan eljöttek.

Visszataláltak a versenyközpontba

Lehmann Tibor, az esemény főrendezője, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője nagy örömét fejezte ki azért, hogy egy év kihagyás után visszataláltak a versenyközpontba, hiszen már a szombati elődöntők idején, majd a vasárnapi versenyeken még inkább, sokan összegyűltek ott.

- Ez a visszatalálás volt a legfontosabb számunkra - emelte ki Lehmann Tibor. - El kell mondani, hogy a város cégei, elsősorban a Városgazda, a TiszaSzolg, a Sportcentrum is nagy segítséget nyújtott nekünk a sikeres visszatéréshez. Köszönet jár a rendőrségnek, az egészségügyi személyzetnek is, akik szintén kulcsszerepet játszottak. Rajtuk kívül nyilván még sok más közreműködőnek is hálásak vagyunk azért, hogy újra tudtuk indítani az életet a mi kis triatlon rendezvényünkön. Szabó Gyulával, a hangosítást és a zenét szolgáltató kollégával beszélgettem ma, aki azt mesélte, hogy dr. Márkus Gábor mindig azt kérdezte tőle az esemény elején, hogy szerinte fogunk-e magyar himnuszt játszani a célnál. Eddig háromszor sikerült. 2014-ben, Vanek Ákos sikerénél volt az első, amit sajnos Gábor már nem élt meg, 2017-ben Bicsák Bence tiszteletére szólalt meg ez a zene, most pedig Csongor fiam gondoskodott erről. Ez utóbbi kicsit tiszaújvárosi himnusz is volt. Bízom benne, hogy jövőre tovább gyarapíthatjuk közös emlékeink sorát.

Továbbra is a triatlon fővárosaként

Dr. Fülöp György polgármester záróbeszédének elején úgy fogalmazott, hogy nem a leghálásabb feladat egy rendezvényt bezárni, de aminek van kezdete, annak van vége is.

- Jó helyzetben vagyok, hiszen az előttem szólók szinte mindenkinek köszönetet mondtak már - hangsúlyozta a városvezető, aki a szervezőbizottság társelnöke is egyben. - Tiszaújváros polgármestereként a helyi lakosságnak szeretném megköszönni azt, hogy ilyen fegyelmezetten, együttműködően, elfogadva az előírásokat, az új szabályokat, tudtunk együtt újra egy igazi triatlonünnepet csinálni. Nagyon-nagyon köszönöm a Márkus családnak, Lehmann Tibornak, a rendezőgárda tagjainak, valamennyi közreműködőnek áldozatos munkáját. Tudom, hogy ilyen az élet, de ami nekem a mai örömben egy picit szomorúság volt, az nem más, mint az, hogy dr. Márkus Gábor nem élhette ezt meg. Azt gondolom, hogy ő odafentről lát bennünket és nagyon büszke arra, ami itt ma történt. Itt volt az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke, Renato Bertrandi, aki elérzékenyülve búcsúzott el tőlem és azt mondta, hogy Tiszaújváros ezúttal is szenzációs házigazdának bizonyult. Hálás volt a város megértéséért, azért, hogy teljes szívvel szurkoltak a sportolóknak. Nagyon-nagyon jó érzésekkel ment haza, mert bízik benne, hogy jövőre is találkozunk itt nálunk. Véleménye szerint Tiszaújváros ismét bebizonyította, hogy érdemes a „triatlon fővárosa” címre. Ami a jövőt illeti, a Márkus fiúkkal, Balázzsal, Gergővel és Lehmann Tiborral már a jövő héten leülünk és elkezdjük átbeszélni a teendőket. Remélem, hogy ez a pandémia véget ér, és jövőre minden, ami csak lehet, vissza fog térni a normális kerékvágásba. Isten éltesse Tiszaújvárost!

SZIS