Hazai döntetlenre idegenbeli siker

kr fociEz a helyzet kimaradt a Diósgyőr ellen.

Az elmúlt héten 2 mérkőzést is játszott az NB III Keleti csoportjában a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Vitelki Zoltán együttese előbb hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a DVTK II ellen, majd szombaton 4-2-re győzött az újonc Törökszentmiklós otthonában.

Jó pozícióban várta a DVTK tartalékcsapata elleni hazai meccset a Tiszaújváros. A kék-sárgák még nem kaptak ki ebben a szezonban, és a Diósgyőr II. csapata sem tudott nyerni még az újvárosiak ellen.

A találkozón azonban váratlanul első támadása végén előnyhöz jutott a piros-fehér alakulat. A 3. percben Korbély viharzott el a bal szélen, középre adására Molnár R. érkezett, aki 5 méterről lőtt a házigazdák kapujába, 0-1.

A vendéglátók ekkor megpróbálták ráerőltetni akaratukat a Diósgyőrre, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. A 29. percben azonban megtört a jég. Lőrincz tálalt a bal oldalról középre, Gelsi pedig fejjel bevette Borsos kapuját, 1-1.

A második játékrészben mindkét csapat előtt adódott ugyan lehetőség, de ezek kimaradtak. A házigazdák többet birtokolták a labdát, de fölényüket nem tudták újabb gólra váltani. A Tiszaújváros így ebben a szezonban először nem tudott győzni hazai pályán, de az 1-1-es döntetlennel megőrizte veretlenségét.

Tiszaújváros - DVTK II. 1-1 (1-1)

Tiszaújváros, 100 néző. Vezette: Takács Á.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Mahalek, Géringer L., Gelsi (Pap), Vitelki B., Tóth S. (Bussy), Bartusz (Nagy D.), Lőrincz, Gottfried, Vasiljevic, Molnár M. (Bocsi). Edző: Vitelki Zoltán.

DVTK II: Borsos - Mrva, Ivánka, Jurek (Girdán), Tóth B. (Holló), Molnár R., Korbély (Jónyer), Bokros, Nagy Á., Oláh B., Kispál. Edző: Zsivoczky-Pandel Gyula.

Vitelki Zoltán: Ebben a meccsben ma nem igazán volt több, örülünk a megszerzett 1 pontnak, de természetesen győzni szerettünk volna. Önmagunkhoz képest nem voltunk jó formában, tompábbak és lassabbak voltunk a kelleténél. Nincs semmi gond, a hétvégén javítani kell. Nagyon jó egészséget és minden jót kívánunk a legfiatalabb Mahaleknek, Mendelnek, aki a mérkőzés napján született.

Zsivoczky-Pandel Gyula: A mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született. Az első félidőben nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen már a 2. percben megszereztük a vezetést, de ez nem minket nyugtatott meg, hanem az ellenfelet hozta fel. Az első félidőben a Tiszaújváros megérdemelten egyenlített, ami benne volt a játékban. A 2. játékrészben rendeztük a sorainkat, és úgy gondolom, játékban felülmúltuk a házigazdákat, több gólhelyzetünk is volt, ám a pontatlanságunk miatt ezek kimaradtak. A 2. félidő alapján egy kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de a döntetlen úgy gondolom, igazságos.

Az 5. forduló további eredményei:
Békéscsaba II. - Tállya 6-0
Eger - Törökszentmiklós 3-0
Kisvárda - Hidasnémeti 2-4
BKV Előre - Putnok 1-0
DEAC - Jászberény 3-2
Tiszafüred - Újpest II. 0-1
Füzesgyarmat - DVSC II. 3-1
Hajdúszoboszló - SBTC 2-1
Kazincbarcika - Sényő 3-0

A hazai döntetlen után Törökszentmiklóson kínálkozott lehetőség az újvárosiaknak a javításra. A kék-sárgák legutóbb 1989-ben, azaz több mint 3 évtizede játszottak az alföldiekkel. Akkor Olefin néven vendégként tudtak nyerni 1-0-ra, de azt megelőzően is győzelemmel tértek haza a Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttes otthonából. A találkozón nem csak a régmúlt sikerei miatt volt esélyesebb a Tiszaújváros, hanem azért is, mert a Törökszentmiklós ebben a szezonban még egy mérkőzést sem nyert, és mindössze a BKV Előre ellen tudott 1 gólt szerezni.

A találkozót azonban az előzetes várakozásra rácáfolva nagyszerűen kezdték a házigazdák. A 13. percben egy bal oldalról elvégzett szögletet Pataki fejelt 5 méterről a rövid sarokba, 1-0.

A folytatásban is aktívabb volt Török László csapata, vehemensen támadott és a 30. percben megduplázta előnyét. A vendégtérfélen szerzett labdát a házigazda, és Rimóczi egy lecsorgót vágott 11 méterről Herceg kapujába, 2-0.

Úgy tűnt, hogy az első félidő hátralévő időszakában újabb gól már nem esik és a törökszentmiklósiak magabiztos előnnyel vonulnak pihenőre, ám nem így történt. A 39. percben Pap kapott remek kiugratást és a 16-oson belülről ballal lőtt a hazaiak kapujába, 2-1.

A játékrész hajrájában Pap szabadrúgása pattant ki a kapufáról, az érkező Mahaleket felvágták és a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Nagy D. higgadtan vágta a hálóba, 2-2.

A szünet előtti egyenlítés érezhetően feldobta a vendégeket és alig, hogy elkezdődött a második 45 perc máris átvették a vezetést. A 48. percben Pap 22 méterről elvégzett szabadrúgása ezúttal utat talált Haris kapujába, 2-3.

És még mindig nem volt vége, hiszen nem sokkal ezt követően a 4. gólját is megrúgta a Tiszaújváros. Az 59. percben Pap kanyarintotta középre jobbról a labdát, melyre Bartusz érkezett, a kapus védett, de Nagy D. a kipattanónál már nem hibázott, 2-4.

A hátralévő félórában újabb gól már nem született, így az újvárosi alakulat 2 gólos hátrányból fordítva nyert idegenben és kasszírozta be a 3 pontot. A kék-sárgák így 6 forduló után továbbra is veretlenek és 14 ponttal a negyedik helyen állnak. Vitelki Zoltán együttese legközelebb szeptember 12-én vasárnap 16 órától az ugyancsak újonc megyei riválist, Hidasnémetit látja vendégül.

Törökszentmiklós - Tiszaújváros 2–4 (2–2)

Törökszentmiklós, 150 néző. Vezette.: Gál.

Törökszentmiklósi FC-Veteriner: Haris - Perevuznik, Bence (Héjjas), Baráth, Héder (Koromi), Pataki, Gyomai, Csúri, Lakatos K., Rimóczi (Szántó), Gusztafik. Edző: Török László.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Bocsi, Mahalek, Géringer L. (Kundrák), Gelsi (Bartusz), Pap (Benke), Bussy, Vitelki B. (Gottfried), Lőrincz, Vasiljevic, Nagy D. (Molnár M.). Edző: Vitelki Zoltán.

Török László: Ez a csapat még nincs azon a szinten, hogy kétgólos előnyt megtartson, az ellenfél viszont van olyan szinten, hogy a hibáinkat kihasználja. Szünet után rosszul jöttünk ki, a játékunk szervezetlenné vált.

Vitelki Zoltán: Nem kezdtük jól a meccset. Ha egy csapat még a félidő előtt kétgólos hátrányt egalizál, az nagyon nagy mentális erőt mutat. Ezt ma igazolta a csapat. A legfontosabb a győzelem, minden mást kielemzünk a következő héten.

A 6. forduló további eredményei:
DVTK II. - Hajdúszoboszló 0-2
Újpest II. - DVSC II. 1-3
DEAC - Füzesgyarmat 2-1
Jászberény - BKV Előre 1-3
Putnok - Kisvárda II. 1-2
Hidasnémeti - Eger 4-1
SBTC - Kazincbarcika 0-3
Sényő - Békéscsaba II. 4-3
Tállya - Tiszafüred 1-0

Következik a 7. forduló
2021. szeptember 12., vasárnap
11:00 Békéscsaba II. - SBTC
13:30 Hajdúszoboszló - Törökszentmiklós
16:00 Tiszaújváros - Hidasnémeti
Eger - Putnok
Kisvárda II. Jászberény
BKV Előre - DEAC
DVSC II. - Tállya
Tiszafüred - Sényő
Füzesgyarmat - Újpest II.
Kazincbarcika - DVTK II.

tabella