Bravo Bragato!

nagybiankabragatogiada 1200x

A magyar csapat 17 arany-, 5 ezüst-, és 7 bronzéremmel az összesített éremtáblázatot toronymagasan megnyerte a portugáliai Montemor-o-Velho-ban megrendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon. Az éremgyűjtésből a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület kenusa, Bragato Giada is alaposan kivette a részét, tiszteletére háromszor csendült fel a magyar himnusz. A korábban szintén a tiszaújvárosi egyesületben kajakozó Máró Anna két aranyérmet szerzett.

Szenzációsan szerepelt Portugáliában a Bragato Giada - Nagy Bianka kenus páros (képünkön) az U23-asoknál. Megnyerték a 200 és 500 méteres távot és Molnár Csengével, valamint Horányi Dórával kiegészülve diadalmaskodtak C-4 500 méteren is.

- Ötszázon jobban sikerült a rajtunk, most nagyon akartam és majdnem át is szakítottam a rajtgépet, de így is fényévekkel jobb, mint korábban volt - nyilatkozta Giada a C-2 200 méter aranyérme után. - Szerintem nagyon jó egységet alkotunk, mert hasonló a stílusunk, mindketten erőből evező típus vagyunk, és szerintem olyan jó az összhang közöttünk a hajóban, hogy a legrosszabb vízen is képesek vagyunk megtartani a hajót.

A korábban szintén tiszaújvárosi színekben versenyző Máró Anna K-1 1000 méteren az előfutamban 13(!) másodperccel végzett mindenki előtt. A fináléban sem férhetett kétség ahhoz, hogy ő lesz a világbajnok, ami végül be is teljesült.

- Nagyon sokat köszönhetek Bardóczy Krisztiánnak, nevelőedzőmnek, aki eddig mindenben segített, minden nemzetközi versenyen velem volt. Most nincs itt, de tudtam vele beszélni. Új edzőm lett Samu Andrea személyében, nélküle ez nem sikerült volna, de mindenkinek köszönöm a támogatását, ez csak segít nekem a jövőre nézve - mondta a friss ifjúsági világbajnok, aki tagja volt a K-4 500 méteren aranyérmes egységnek is.

A magyar csapat legeredményesebb versenyzői: Nagy Bianka, Bragato Giada és Gönczöl Laura, akik egyaránt három aranyérmet szereztek.