Együtt a Sportfesztiválon

kr kowa

Szombatra benépesült a Tiszaújvárosi Sportcentrum, valamennyi létesítmény, pálya megnyitotta kapuit a látogatók előtt. A Sportfesztiválon mintegy háromezren szórakoztak, sportoltak.

Már kora délelőttől rúgták a bőrt a focipályákon. Kicsik, nagyok, bajtársak és emlékezők. Utóbbiak Lukács Jánosra, egykori sporttársukra emlékeztek. A tornát első ízben szervezték meg.

- Jancsi bácsi régi harcostársunk volt - mondta Hizsnyik László -, először együtt fociztunk, aztán lábteniszeztünk, majd megint fociztunk. Ő volt a csapatunk vezéregyénisége, nagyon örülünk annak, hogy a Sportcentrummal karöltve megszervezhettük ezt a tornát. Meghívásos tornát szerveztünk négy csapattal, jöttek Debrecenből, két csapat Miskolcról, és itt vagyunk mi, helyi veteránok.

A veteránok mellett Lukács János unokái is pályára léptek.

Úsztak, futottak, kosárra dobtak a senior tusa résztvevői. Vidáman töltötték a napot a nyugdíjasok, akik közül nagyon sokan igen aktív életmódot élnek.

- Nagyon kellemes volt a víz, jól érzem magam - mondta az úszás után Hevesi István -, nem úszok állandóan. Nem fáradtam el, hisz jó erőben vagyok, rendszeresen sportolok. Nem szabad feladni, napi két órát fordítok sportra, ebben van kerékpározás, gimnasztika, kondizás is. Ez a titka.

A kosárra dobásnál ki ilyen, ki olyan technikával próbálkozott, és a sikerek nem maradtak el. Nagy nevetések és hatalmas szurkolások helyszíne volt a streetball pálya.

- A kosárra dobásban ugyan nagyon rosszul szerepeltem, de a kerékpározásnál első lettem - mondta Váradi Imre. - A TVK nyugdíjas csapata vagyunk, rendszeresen találkozunk, szerdánként bowlingozni szoktunk.

A fesztivál egyik nagy szenzációja az air park volt. Hatszáz négyzetméter vidámság, ugrálás, esés, mászás és nevetés.

- Nagyon jó, csak elég fárasztó - csúszott le az akadálypályáról Illés Bence. - A streetballról jöttünk, most ott szünet van, mert a nyugdíjasok dobnak kosárra. Úgyhogy addig bejöttünk ide szaltózni, meg ilyenek. Pöstényi Mónika és családja is az air parkot vette célba. Nem csoda, hisz itt lehetett teljesíteni a héttusa egyik állomását.

- Hét-, öt- és háromévesek a gyerekek - mondta Mónika -, kicsik még, de reméljük, hogy mind a hét pecsétet összegyűjtjük.

- Kicsit azért ijesztő - számolt be élményeiről Kuli Borbála, miután sikeresen egyensúlyozott a hatalmas ninja gömbökön. - Nem estem le, ez a lényeg, sikerült átérnem.

Persze idén sem maradhatott el a Héttusa, a kicsik és nagyok kedvence.

- A barátnőimmel jöttünk kosarazni, így ez csak egy levezetés - mondta Szemán Anna, spinningelés közben.

Orosz Eszter épp végzett a futással.

- Három kört kellett futni, szerintem jól ment, nagyon rég futottam már ennyit. A lövészet is nagyon tetszett meg a futás is, most megyünk a többi helyre.

- Életemben nem futottam még ennyit - mondta a célban Hajdú Ervin Ferenc. - Sportolok, szoktam úszni, és most kezdtem a focit. Szerintem azért jó sportolni, mert fejleszti a testet, egészségesebb leszel és kiállhatsz versenyeken is.

Fodor Petra