Pénzt vittek el a csalók az idős hölgytől

kr lopas1Ebben a nagy szekrényben találták meg a rablók Marika néni pénzét.

Csalók áldozata lett egy tiszaújvárosi idős hölgy. A tolvajok Benőcs Sándorné figyelmét elterelték, bejutottak Szent István úti lakásába, ahonnan az összes készpénzt elvitték.

- Hétfő délelőtt hazafelé tartottam a templomból, amikor a lépcsőházban megláttam egy szőke nőt - emlékszik vissza a 89 éves Benőcs Sándorné, Marika néni. - Nem igazán foglalkoztam vele, feljöttem a lakásomba. Amikor nyitottam a bejárati ajtót, a nő már ott volt mögöttem és megszólított. Azt mondta, hogy azért jött, hogy a melegvíz-szolgáltatást ellenőrizze, ezért be kell jönnie a lakásba. Nem gondoltam semmi rosszra, beengedtem. Folyamatosan a hátam mögött volt, és amikor bementünk a fürdőszobába, úgy állt, hogy teljesen elzárta a kijáratot. Számtalanszor megnyittatta velem a vízcsapot, ami egyre gyanúsabb lett.

Amíg az említett szőke nő lefoglalta az idős hölgyet, a tettestársa vagy társai a szobában átkutatták a szekrényeket. Az egyikben meg is találták, amit kerestek, pénzt borítékokba csomagolva.

Az esetet követően Marika néni nem találta a pénzét, ezért felhívta a fiát. A segítségére pedig a dédunokája sietett, aki értesítette a rendőrséget.

- Először nem értettük, hogy hová tűnhetett a pénz - mondta Gulyás Ádám, Marika néni dédunokája. - Amikor elmesélte, hogy mi történt vele nem régen, hogy egy idegen nő volt nála, valamilyen furcsa ürüggyel, már szinte teljesen biztos voltam benne, hogy kirabolták, amit a kiérkező rendőrök meg is erősítettek.

A rendőrök percek alatt a helyszínre értek.

- A napokban a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon lopás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendeltünk el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki az idős személy megtévesztésével jutott be a lakásába és onnan készpénzt tulajdonított el - nyilatkozta lapunknak Takács Károly, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. - Lehetőség szerint minden alkalommal elmondjuk, nagyon fontos, hogy idegent ne engedjünk be a lakásunkba. Amennyiben valamelyik szolgáltatótól érkezik munkatárs, minden esetben kérjük a fényképes igazolványát.

ema

Vigyázat, csalók!

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy Társaságunkat tájékoztatást kapott azzal kapcsolatban, hogy Tiszaújvárosban illetéktelen személy „vízórásnak” adta ki magát, és megkárosította az őt ingatlanába beengedő idős személyt.

Ezúton is felhívjuk Felhasználóink szíves figyelmét, hogy az ÉRV. Zrt. munkatársai minden esetben arcképes, egyedi azonosítóval ellátott igazolvánnyal rendelkeznek. Kérjük szíveskedjenek ellenőrizni az Önöket felkereső személy igazolványát!

Amennyiben Felhasználóinkban kételyek merülnek fel, kollégáink készséggel állnak rendelkezésre. Akár telefonon is. Diszpécserszolgálatunk (48/514-550) segítségével ellenőrizhetik az adott munkafolyamat és a személy jogosultságát.

Tisztelt Felhasználóinkat óvatosságra, körültekintésre intjük, annak érdekében, hogy ne váljanak csalás vagy bűncselekmény áldozatává. Szükség esetén értesítsék a Rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámon.

Megköszönve az együttműködést, üdvözlettel:

ÉRV. Zrt.