Próbaüzemben a bevásárló autóbuszjárat

kr buszElindult a próbajárat. Változhat a menetrend, az útvonal és a vásárlásra fordítható idő is.

Múlt héten csütörtökön elindult az első tiszaújvárosi bevásárló autóbuszjárat. Mostantól minden csütörtökön 9 óra 15 perckor indul a tiszaújvárosi autóbusz-pályaudvar hatos kocsiállásáról. Érinti a SPAR Szupermarketet, a Penny Marketet, a LIDL áruházat és a TESCO- t is. Bárki felszállhat erre a buszra, ingyen viszi a bevásárlókat a nagyobb üzletekhez.

- Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek - mondta Frikton Ferencé. - Én a város másik felén, a Szederkényi úton lakom, és a LIDL-be már két hónapja nem tudtam eljutni egészségügyi okok miatt, a térdemet nem régen műtötték és nehezen mozgok.

A legtöbb utasnak a LIDL volt a célpontja. Azonban kevesebb, mint egy óra jutott a bevásárlásra, mivel ki is kellett érni a Lévay úti buszmegállóba.

- Nagyon gyorsan szedtük össze a boltban azt, amire szükségünk volt - mondta a buszra várva Lempnerné Etelka. - Célirányosan mentem, ami kellett, betettem a kosárba, nem igazán volt idő nézelődésre. De egy nagyon jó ötletnek tarom. Szerintem sokan nem tudnak róla. Ha majd egyre többen leszünk, talán egy héten többször is indul ez a busz.

A járat egyelőre próbaüzemben működik. Az önkormányzat gyűjti a tapasztalatokat, észrevételeket.

- Több javaslatot is kaptunk a városlakóktól - nyilatkozta lapunknak dr. Juhos Szabolcs jegyző. - Már folynak a tárgyalások a Volánnal arról, hogy a Tisza-parti városrészt és Tiszaszederkényt, hogyan tudjuk bekapcsolni a járatba. Erről majd a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni, hiszen a már meglévő menetrenddel kell összhangba hozni a bevásárló járatot. A másik felvetés arra vonatkozott, hogy jó lenne meghosszabbítani a vásárlási időt. Ez ügyben is egyeztetünk a Volánnal. Valamennyit tudunk majd rajta módosítani, előreláthatóan körülbelül fél órával tudjuk megnyújtani a bevásárlás idejét, mivel ezt is a már meglévő menetrendhez kell igazítani.

A változásokról még tárgyal az önkormányzat, ezért leghamarabb két hét múlva léphetnek életbe. A menetrend módosításáról a következő heti Krónikában adunk tájékoztatást. (Az aktuális menetrend lapunk 12. oldalán.)

ema