Rengeteg helyzet, egyetlen végzetes hiba

kr foci 1Kihagyott hazai helyzetek után jött a vendégek gólja.

Az NB III Keleti csoportjában listavezető BKV Előre látogatott a 11. fordulóban Tiszaújvárosba. A házigazdák helyzetek sokaságát hagyták ki, ám a vendégek egy találata a győzelmet jelentette számukra.

A bajnokságban eddig 100 %-os teljesítménnyel az élen álló BKV Előre és a hazai pályán még veretlen, a forduló előtt 5. helyen tanyázó Tiszaújváros csatája méltán érdemelte ki a rangadó jelzőt. Vitelki Zoltán együttese a legutóbbi játéknapon a DEAC vendégeként ugyan 5-0-s vereséget szenvedett, de a kék-sárgák fogadkoztak, hogy most majd javítanak, kiköszörülik azt a bizonyos csorbát. A találkozón igazi őszi időben kissé visszafogottan kezdtek a felek. Az első említésre méltó eseményre 28 percet kellett várni, ekkor Busai 26 méterről lövésre szánta el magát, ám Herceg bravúrral hárította a próbálkozást. Nem sokkal később, a 35. percben már a hazaiak előtt adódott két ziccer. Előbb Gottfried passzából Bartusz lőhetett kisodródva 5 méterről, de Horváth védett, majd pár pillanattal később Vitelki lapos, 20 méteres lökete kerülte el a vendégek kapuját. A 38. minutában a fővárosiak részéről Csanálosi puskázott el egy helyzetet, majd 3 perccel később Vitelki beadását Bartusz 6 méterről fölé fejelte. A második játékrészt lendületesen kezdték az újvárosiak. A 49. percben Vasiljevic indította hajszálpontosan Bartuszt, aki egy csellel becsapta védőjét és a 16-os csücskénél a kimozduló Horváth felett átemelte a labdát, a nézők többsége már gólt kiáltott, de végül néhány centi hiányzott, hogy rezdüljön a vendégháló. A 72. percben ismét a házigazdák szerezhettek volna gólt. Tetszetős tiszaújvárosi akció futott végig a pályán, Géringer csapott le egy eladott labdára, mely után Bartuszt vágott le egy sprintet és Gottfriedot játszotta meg, az újvárosi támadó ezután sarokkal tette vissza Bartusznak a labdát, aki 15 méterről a kapufát találta el, majd a BKV Előre védői kétségbeesetten szögletre mentettek. Négy perccel később ismét Bartusz került helyzetbe, de kísérletét Horváth könnyedén hatástalanította. A 79. percben azonban a fővárosiak lőtték a találkozó első, és mint később kiderült egyetlen gólját. Szabó Á. beadása után a hazai védők röviden és rosszul mentettek, a fővárosi játékos újbóli középre adása már pontos volt és a csereként beállt Mile 4 méterről nem hibázta el a 100 %-os helyzetet, 0-1. Az utolsó 10 percben a tiszaújvárosiaknak már nem sikerült egyenlíteniük, így elveszítették hazai veretlenségüket. Vitelki Zoltán együttese 21 pontjával maradt az 5. helyen. A kék-sárgák október 16-án, szombaton a Kisvárda II. csapatához látogatnak, majd október 20-án, szerdán 13 órától az Eger gárdáját látják vendégül.

Tiszaújváros - BKV Előre
0-1 (0-0)

Tiszaújváros, 150 néző. V.: Takács.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Bocsi, Mahalek, Géringer L. (Bussy), Gelsi, Vitelki B. (Tóth), Bartusz, Lőrincz, Gottfried (Kundrák), Vasiljevic, Nagy D. (Pap). Edző: Vitelki Zoltán.
BKV Előre: Horváth G. - Kubó (Kiss D.), Girán, Szabó N., Forgács, Pokó, Ferkó, Csanálosi (Jáger), Busai (Egressy), Tóth Sz. (Szabó Á.), Gyurkó (Mile). Edző: Albert Flórián.
Vitelki Zoltán: Ez egy megnyert mérkőzés volt, de az utólag már senkit nem fog érdekelni, hogy több helyzetünk adódott, hiszen vereséget szenvedtünk. Abban biztos vagyok, hogy a gól előtt olyan hibát követtünk el, amely megpecsételte a sorsunkat. Az ellenfél a bizonytalankodásunkat megbüntette, pedig sokkal nagyobb helyzetei a meccsen nem is nagyon voltak. Gratulálunk Bussy Konrád születéséhez!
Albert Flórián: A mostani mérkőzésen az számított, hogy ki tud jól dönteni. Végig bíztam a csapatomban, mert már az első félidőben is voltak apróbb lehetőségeink. Az ellenfélről tudtuk, hogy erősek, de próbáltuk kihasználni a hibájukat, ami sikerült. A csapat most nagyon egységes, ugyan nem a mi labdarúgóinknak a legmagasabb a fizetésük és a prémiumuk, de úgy érzem, hogy nekik egy-egy csapat játékosainál nagyobb szívük van, és próbálnak futballozni.

A forduló további eredményei:
Békéscsaba II. - Putnok 0-1
Kazincbarcika - Jászberény 4-0
Hajdúszoboszló - DEAC 2-2
Eger - Kisvárda II. 0-3
Tállya - SBTC 2-1
DVSC II. - Törökszentmiklós 2-1
Tiszafüred - Hidasnémeti 5-1
Füzesgyarmat - Sényő 2-1
DVTK II. - Újpest II. (lapzártánk után, szerdán játszották)
Következik a 12. forduló
2021. október 16., szombat
14:00 Kisvárda II. - Tiszaújváros
2021. október 17., vasárnap
11:00 DVTK II. - Tállya
13:00 Eger - Füzesgyarmat
BKV Előre - Hajdúszoboszló
DEAC - Kazincbarcika
Jászberény - Békéscsaba II.
Putnok - Tiszafüred
Hidasnémeti - DVSC II.
Törökszentmiklós - Újpest II.
SBTC - Sényő