Háromból három vereség

kr kosar 1Sorsdöntőnek bizonyult a lepattanók megszerzése.

Harmadik mérkőzésén is alulmaradt az NB I/B Zöld csoportjában szereplő Phoenix KK. A Tiszaújvárosi Sportcentrumban rendezett találkozóról a KTE-Duna Aszfalt fiataljai vitték el a két pontot.

Phoenix KK - KTE-Duna Aszfalt U23
68-74
(15-17, 12-21, 14-17, 27-19)


Phoenix KK: Lajsz (8), Gerőcs (27/12), Molnár (2), Kovács (7), Asszú Ádám (2). Csere: Drahos (18/6), Frikker (3), Hajdú (-), Asszú Áron (1), Szabó (-), Drizner (-), Szilasi (-)

Jól kezdett a Phoenix, sikerült meglepnie ellenfelét. Az első negyed nagy részében uralta a pályát, ám a játékrész hajrájában váltott a Kecskemét, és a fordításig is eljutott. A második és a harmadik etap akadozó játékot hozott a Phoenix számára. A záró felvonást tizennégy pontos hátrányban kezdte a Tiszaújváros (41-55), ám a közönség a Phoenix igazi feltámadásának lehetett tanúja. Pontosabbá vált játéka, egyúttal sikerült egyre több hibát kikényszerítenie az ellenféltől. A különbség fokozatosan csökkent, s az utolsó percben megszületett az egyenlítés is (68-68).

Ezt követően azonban sorsdöntő pontokat nem sikerült megszerezni, a Kecskemét ugyanakkor nem omlott össze, s újabb találatokkal állította be a kedvezőtlen végeredményt.

Siska János: Gratulálok a Kecskemét csapatának, nagyon lelkes fiatalok. Jól, kontrollált játékkal játszottak. Ezt a mérkőzést a lepattanókkal vesztettük el. Nem lehet úgy kosárlabdázni, hogy nem szedjük le a lepattanókat. (A Phoenix 33, a Kecskemét 51 lepattanót gyűjtött be. - A szerk.) Dolgozunk tovább, bízom benne, hogy jobb lesz.

Ivkovic Stojan: A harmadik meccsünket játszottuk time out nélkül. Hagytam, hogy a fiúk maguk oldják meg a problémákat, hiszen mindenki tudja a feladatát.

Nagyon fontos, hogy a játékosok mindhárom mérkőzést győzelemmel zárták.

Én erre rendkívül büszke vagyok, mert - ha jól tudom - egyetlen 2000-es játékosunk van, a zöme 2003-as, 2004-es, nekünk tehát nagyon komoly tanulás is volt ez a meccs. Köszönöm a Tiszaújvárosnak a szervezést, úgy gondolom, mindenki maximálisan korrekt módon végezte a munkáját.