Két hét, hét rendezvény

kr ih 1

Október elseje az idősek világnapja. A Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központtal karöltve már tizenhatodik éve rendezte meg az Idősek hetét.

Egy év koronavírusos kényszerszünet után idén ismét megannyi szórakoztató előadás és program várta a szépkorúakat. A megnyitó kopjafa-koszorúzással kezdődött, majd a Derkovits színháztermében dr. Fülöp György mondott ünnepi köszöntőt. Hétfő délután az „Őszi Kulturális Kavalkád”-on amatőr művészeti csoportok léptek fel a Központi Étteremben.

Csütörtökön pásztorétel-főzőversenyt rendeztek Tisza-part városrészben, ahová az egyesület nyolc klubja, és az Esély Napközi Otthon fiataljai voltak hivatalosak. Káposztás hús, vadpörkölt, halászlé, pásztortarhonya és lecsó készült a bográcsokban, közben lovas fogattal lehetett körbejárni a lakótelepet. Az ebéd utáni talpalávalót az Agyagbanda szolgáltatta.

Péntek este vacsorával egybekötött retró-partyval folytatódott a rendezvénysorozat. A nyugdíjasok már nagyon várták, hogy egy kicsit kiszabadulhassanak otthonról, és együtt lehessenek a többiekkel. Késő estig ropták a táncot.

Nem csak a szórakozás, hanem az egészség is fontos az időseknek. Vérnyomás- és vércukorszint- méréssel kezdődött, majd közös tornával folytatódott az Egészségnap programja. Majd jött egy vetélkedő, a város számos pontján felállított találkozópontokon feladatsorokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek, de voltak ügyességi feladatok, például kosárlabdadobás, vagy puzzle kirakás is. A rendezvény záróakkordja október 15-én lesz a Derkovits színháztermében.

Surányi P. Balázs