Megvan az első győzelem

kr kosarNem pacsiznak. Harcolnak.

A bajnokság negyedik fordulójában a SMAFC együttesét fogadta Phoenix. Döcögősen indult a szezon, nagyon kellett már egy győzelem, de a fiatal erősség, a betegséggel küzdő Gerőcs Bálint nélkül kellett pályára lépnie a csapatnak. Az előjelek nem voltak tehát kedvezőek, ennek ellenére egy hihetetlen véghajrával, ráadásul hosszabbításban, megszületett az első diadal.

Phoenix KK - SMAFC 1860 KA

81-77

(17-19, 15-23, 22-27, 21-6, 6-2)

2021. október 15. Tiszaújvárosi Sportcentrum, 150 néző.

Játékvezetők: Gergely Csaba, Marton Péter, Nagy-Pál Petra

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK:

Hajdu Boldizsár (-), Drahos Gábor (26/9),

Asszú Áron (14), Kovács Zoltán (11/3),

Lajsz Gergely (19). Csere: Drizner Gábor

(-), Lenke Balázs (-), Frikker Marcell (1),

Szabó Norbert (-), Molnár Bence (-), Szilasi Bence (4), Asszú Ádám (6).

Vezetőedző: Siska János.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Phoenix, az első negyedben többször is vezetett. Az etap utolsó perceit azonban már a Sopron uralta, és a fölény egészen a harmadik játékrész végéig kitartott. Az első negyed kétpontos hátrányát (17-19) a második etap közepéig még nagyjából sikerült tartani, ekkor azonban szaporodni kezdtek a hazai pontatlanságok, a vendégek ugyanakkor jó formát mutattak, s el is léptek tíz ponttal (32-42).

A Sopron menetelése a nagyszünet után is folytatódott. A Tiszaújváros keményen küzdött, többször is tíz egység alá süllyesztette a hátrányt, végül mégis tizenöt pontos hátránnyal kellett megkezdenie az utolsó felvonást (54-69).

Ami a negyedik etapban történt, arra valószínűleg csak kevesen számítottak. Ahogy nemrég a Kecskemét elleni találkozón, a Phoenix ezúttal is feltámadt, ám most az utolsó pillanatig a kezében tartotta a kezdeményezést. A soproniak mintha elfáradtak volna, ők váltak egyre pontatlanabbá, a tiszaújvárosi fiúk pedig szívós munkával dolgozták le a különbséget. Hihetetlen akaraterővel érték el a kilencedik percben a fordítást (73-72), amire még megszületett ugyan a soproni válasz, ám egy időkérés és egy utolsó másodpercekben született közeli döntetlent teremtett a rendes játékidőben (75-75).

A hosszabbítás öt percében kevés találat született, de a lendületét megőrző Phoenix nem engedte ki a kezéből az irányítást. Mindössze négypontos, ám annál értékesebb hazai győzelem született a mérkőzésen.

Siska János vezetőedző: Először is gratulálok a csapatomnak, mert végre a sok-sok befektetett munkának van eredménye. Nagyon vártuk már az első győzelmet. Nem voltunk könnyű helyzetben, mert a fiatal rotáció megváltozott, hiszen az egyik fiatal játékosunk beteg lett, és nem tudott rendelkezésükre állni. Ez is nagyon fontos volt. Én bízom benne, hogy ez a csapatnak önbizalmat ad, és végre át tudjuk lépni a határainkat. Még mindig sok munka áll előttünk, de már látszik valami abból, amit elkezdtünk a szezon elején.

Carlos Vallejo : Ez egy kemény vereség volt. Korán elhittük, hogy megvan a mérkőzés. Rossz döntéseket hoztunk, megremegett a kezünk a legfontosabb pillanatokban. Mit mondhatnék, nagyon elszúrtuk. Most átértékeljük, hogy miben tudunk fejlődni és azt stabillá tenni játékunkban. Az ellenfelünk nagyszerűen végzett, nagyon jól használták ki a gyengeségeinket. Gratulálok nekik!