Támogatás az állami iskoláknak

kr iskA Mezőkövesdi Tankerületi Központ 19 millió forintot kapott.

A képviselő-testület februárban 30 millió forintos működési támogatást szavazott meg az állami fenntartású köznevelési intézmények számára. A keretösszeg felosztásáról legutóbbi ülésükön határoztak a képviselők.

Tiszaújváros önkormányzata a köznevelési intézmények fenntartásának és működtetésének állami átvételéhez kötődően hozott döntései során minden alkalommal kifejezte szándékát arra vonatkozóan, hogy a költségvetés függvényében támogatja a Tiszaújvárosban működő köznevelési intézmények működését, hiszen minden intézményben, fenntartótól függetlenül, tiszaújvárosi gyermekek oktatása, nevelése zajlik.

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ, a Miskolci Tankerületi Központ, továbbá a Szerencsi Szakképzési Centrum 2021. évi támogatására februárban 30 millió forint működési támogatási keretet határozott meg a testület, azzal, hogy felosztásáról december 31-ig kell dönteni. Ez meg is történt szeptember 30-án. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ 19 millió, a Szerencsi Szakképzési Centrum 10 millió, míg a Miskolci Tankerületi Központ 1 millió forintos támogatást kapott.

Tekintettel azonban arra, hogy a fenntartók a 2020-ra biztosított felhalmozási célú támogatást teljes mértékben felhasználták és elszámolásaikat benyújtották a Polgármesteri Hivatalba, az eredetileg működésre szánt támogatást most is felhalmozásra fordíthatják.

f.l.