Újabb faültetések

kr tescofaTíz fát ültetett el a polgármester és az áruház vezetője.

Tiszaújváros önkormányzata 2016-ban hirdette meg a Zöldülő Tiszaújváros programot. Idén eddig 220 fát ültetett a város és a különböző cégek, ebből 31-et az elmúlt héten.

Pénteken a TESCO áruház csatlakozott a programhoz, a 35-ös út mellett fásítottak.

- Parkolónkban, a főút mellett 10 juhar és kőrisfát ültettünk el polgármester úrral - mondta Koós Zoltán, a TESCO áruházvezetője. - Örülünk, hogy csatlakozni tudtunk, és ezzel is hozzájárultunk ehhez a programhoz. Feltett szándékunk, hogy jövőre tovább parkosítunk és fásítunk a parkoló területén.

Hétfőn a Jabil parkosított a Dózsa György út melletti területen. Egy kis ligetet alakítottak ki 21 fával, és egy emléktáblával.

- A város számít ránk, mi is számítunk a városra, és ennek alkalmából szeretnénk élni azzal a lehetőséggel, hogy ezt a Jabil-ligetet megalapítjuk - mondta beszédében Kékesi Sándor ügyvezető.

- Nagyon örülök, hogy a Zöldülő Tiszaújváros program a Jabil támogatásával újabb szakaszához érkezett - nyilatkozta dr. Fülöp György polgármester. - A Jabil 20 éve van itt Tiszaújvárosban, ennek örömére 20 plusz 1 fát ültettünk, így létrejött a Jabil-liget. Minden tiszaújvárosit arra bíztatok, hogy jöjjön erre, ez a liget tovább fog fejlődni, padok is lesznek itt. Nagyon örülök, és köszönöm szépen a Jabilnek azt, hogy így gondol a városra, és fontos neki az önkormányzattal való együttműködés.

A Zöldülő Tiszaújváros program jövőre is folytatódik, további faültetésekkel.

Surányi P. Balázs