Óvatosan a rendezvényeken

kr kardiszekDiótörő, angyal harsonával, hóember. Hárman az új karácsonyi díszek közül. Egyelőre a raktárban kaptuk lencsevégre őket, de csütörtök estére már a Városháztéren állnak majd.

Vasárnap megkezdődik a karácsonyig tartó Adventi hangolódás programsorozat a Városháztéren, melynek hétvégi rendezvényeit az érvényben lévő központi jogszabályoknak megfelelően tartják meg.

A szervezők a programok összeállítása során törekedtek arra, hogy minimálisra csökkentsék a megfertőződés kockázatát, de ehhez a rendezvényekre látogatók együttműködését is kérik.

Hogy vigyázhassunk saját magunk, és mások egészségére is az ünnepvárás időszakában, a rendezvény látogatása a színpadi műsorok időtartama alatt a hatályos jogszabályoknak megfelelően védettségi igazolványhoz kötött.

Ennek betartása érdekében az alábbi iratokat ellenőrzik a belépéskor: védettségi igazolvány, vagy az érintett a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védőoltást igazoló applikáció.

A védettségi igazolvány felmutatása, illetve a védőoltást igazoló applikáció használata során minden esetben szükséges a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatása.

A Mikulástól karácsonyig programsorozatot felváltó Adventi hangolódás november 28-án, vasárnap 16 órakor harangjátékkal indul. Az ünnepélyes megnyitó után adják át jelképesen a város karácsonyfáját, és felkapcsolják a díszkivilágítást. Ezt követően az egyházak köszöntője hangzik el, meggyújtják az első adventi gyertyát, majd Bolyki Balázs és a B4 gospel kórus ad műsort.

E napon nyit a karácsonyi játszótér is.

Állnak már a megújult vendéglátó pavilonok is a téren. A tervek szerint az adventi időszakban csütörtöktől vasárnapig 12-től 22 óráig lesznek nyitva.

Az Adventi hangolódás részletes programját lapunk 12. oldalán olvashatják.

Az egyre romló járványügyi adatok miatt azonban a Prevenciós Bizottság ülésein minden héten felülvizsgálják, hogy megtarthatóak-e a soron következő rendezvények.