Nagyot küzdött, de kiesett a Phoenix

kosár1Hiába nyújtózkodtak, nem érték el a bennmaradást.

A megelőző találkozón a Phoenix hat A csoportos játékossal szemben is győzni tudott. Ezúttal „csupán” öt szerepelt a Bonyhád keretében, de a minősíthetetlenül erős játékvezetői támogatás mellett ennyi is elegendő volt ahhoz, hogy nagyarányú győzelmet arasson felettünk vendéglátónk.

Atomerőmű KSE Bonyhád - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
85-49
(23-8, 22-16, 21-16, 19-9)

2022. május 18. Bonyhád Városi Sportcsarnok.

Játékvezetők: Hervay Tibor, Dr. Oláh Márk, Nepp László Oszkár.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (3/3), Bán Tibor (10), Gerőcs Roland Bálint (4), Hegedűs Gergely (3/3), Jordan Madrid- Andrews (12). Csere: Drizner Gábor (-), Frikker Marcell (1), Taskó István (-), Szabó Norbert (1), Eremiás Kristóf (2), Kovács Zoltán (3), Asszú Ádám (10/6). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A faultokkal alaposan megszórt Phoenix már az első negyedben bizonytalanná vált, és ez támadásban, védekezésben is megmutatta hatását. A 23-8- as etap után a második játékrész valamivel erősebbre sikerült, de tizenkét pontnál közelebb nem jutottunk ellenfelünkhöz. A félidőhöz végül 45-24- es állással érkeztünk el.

A harmadik szakaszban sokáig tartottuk a húsz pont körüli hátrányt, ám a negyed második felében ismét nőni kezdett a különbség. A záró felvonást már behozhatatlan, huszonhat pontos lemaradással kellett elkezdenünk.

A fáradtsággal vegyült idegesség rányomta a bélyegét a negyedik etapra is, ezt az ellenszelet nyilván nem lehetett nyugodt szívvel tűrni. A Bonyhád újabb egységekkel növelte előnyét, nekünk pedig maradt a bosszankodás joga és a vereség. A Phoenix sikertelenül vette a rájátszás akadályait, így előreláthatólag az NB II-ben folytatja a következő idényben.