Lassabban! Figyelmesebben!

baleset1Egy hét alatt két baleset is volt ebben az útkereszteződésben.

Egy hónap alatt hét közlekedési baleset történt Tiszaújváros területén, ebből kettő a Bethlen Gábor út és a Templom út kereszteződésében. Az utóbbi időszakban megnőtt a forgalom ezen az útszakaszon, a balesetek pedig többnyire az autósok figyelmetlenségéből adódnak.

Fekete Csaba évtizedek óta ebben a kereszteződésben lakik, így mindig fül- vagy szemtanúja, ha két autó összekoccan.

- A legutóbbi esetben az történt, hogy az egyik autó jött a Templom utcán, egy másik pedig a Bethlen Gábor úton. - emlékszik vissza Csaba.

- A Templom utca felől érkező autó nem adott elsőbbséget és összementek. Az ilyen típusú balesetek mondhatni rendszeresek itt. Sajnos ezen az úton nincs kirakva 30-as tábla, így simán jönnek 50-nel az autósok. A másik probléma, hogy bizonyos időszakokban a református templom felőli oldalon sorban megállnak az autók az út szélén és nem lehet belátni a kereszteződésbe.

A balesetek miatt a problémás kereszteződésekben és gyalogátkelőhelyeken bejárást tartottak a rendőrség, a közterület felügyelet munkatársai, illetve az önkormányzat és a képviselő- testület tagjai.

- A református templom mögötti probléma megoldására egy Állj! Elsőbbségadás kötelező táblát és forgalomlassító bordákat helyezünk ki, valamint 30 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben - tájékoztatott Lipták Ferenc, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője. - Szintén problémát okoz a Babits Mihály úton a nagy autós forgalom, illetve hogy nem tartják be a sebességkorlátozást a gépjárművezetők.

A Dózsa György út és Huszár Andor út kereszteződésében is több baleset volt a forgalomtechnikai változás ellenére. Kint van az Állj! Elsőbbségadás kötelező tábla, mégsem veszik figyelembe az autósok, ezért a közeljövőben forgalomlassító táblát is ki fogunk helyezni.

Májusban a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság új intézkedési tervet léptetett életbe. Kiemelt figyelmet fordít a sebesség túllépésekre, illetve az előzés, elsőbbségi szabályok megsértésére. A frekventáltabb útkereszteződésnél, gyalogátkelőhelyeknél folyamatos rendőri ellenőrzéseket tartanak. Ha beigazolódik a szabálysértés, akár eltiltást is kaphat a gépjárművezető.

ema