Mecénás ösztöndíj a legjobbaknak

osztondij1Az ösztöndíjakat a tanévzáró ünnepségeken adták át.

Ismét ösztöndíjjal jutalmazta a legjobb tanulókat a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány. Az elismeréseket a tanévzáró ünnepségeken adták át a város vezetői és az alapítvány kuratóriumi tagjai.

- Az alapítvány minden félévben jutalmazza azokat a tiszaújvárosi általános iskolás felső tagozatos, illetve középiskolás tanulókat, akik az osztályban a legjobban teljesítettek. - nyilatkozta Makrai Marianna, az alapítvány kuratóriumának elnöke. - Ebben a félévben 85 általános- és középiskolás diáknak osztottuk ki a tanulmányi ösztöndíjat, összesen két és fél millió forint értékben.

- Félévkor úgy alakult, hogy nem én kaptam meg az ösztöndíjat, de nagyon szerettem volna - mondta Répási Laura, a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola nyolcadikos tanulója. - Ezért nagyon belehúztam ebben a félévben, célul tűztem ki, hogy megkapjam és nagyon örülök neki, hogy sikerült.

Az ösztöndíjakról az osztályfőnökök és a tantestület dönt, a kuratórium pedig jóváhagyja.

- Egy osztályból mindig a legjobban teljesítő tiszaújvárosi tanuló kapja ezt a jutalmat. Azonban előfordul, hogy több ilyen tanuló is van egy osztályban ekkor figyelembe vesszük a versenyeredményeket vagy a közösségért végzett munkát is - mondta Siskánké Nagy Ilona osztályfőnök.

Kiemelkedő tanulmányi eredményeik elismeréseként minden tanuló 30 000 forint ösztöndíjban részesült.

ema