Új placcokon

halak

Gasztro- és kulturális élmények garmadája a tavalyinál sokkal nagyobb területen. Ilyen lesz az idei Hal a placcon. A szervezők a Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivált gondolták újra, csak már nem a Tisza-szigeten, hanem itt, a város szívében, négy különböző helyszínen.

Rekordkísérlet, színes műsorok, kibővített helyszínek és sok-sok élmény vár az idei Hal a placcon vendégeire augusztus 6-án, szombaton. A Szent István szobor mögött családi programokkal és játszóparkkal készülnek a szervezők, a Városháztéren fellépők váltják majd egymást, de lesz vásározók utcája és gasztro utca is.

- Tavaly volt Hal a placcon először, akkor nagyon szerették az emberek, ezért idén bővítjük a helyszínt és a programok sorát is - nyilatkozta Bognár Imre, a szervező Derkovits Művelődési Központ igazgatóhelyettese. - A rendezvényt úgy próbáltuk összeállítani, hogy a kisgyermekek, a fiatal családosok és az idősebbek is megtalálják a számukra ideális szórakozást. Számos kézműves árus érkezik majd, folyamatos színpadi műsorokkal készülünk, olyan hírességek lépnek fel, mint Tóth Andi, Berkes Olivér vagy Badár Sándor, de gyermekprogramok és persze finomabbnál finomabb fogások is várnak majd a látogatókra. Ezen kívül egy Guinnes-rekordkísérletnek is teret ad ez az esemény, hiszen Vitéz István, azaz Csikó, 400 méter palacsinta sütésére készül egy jótékonysági akció keretein belül. Ezzel egy olyan 26 éves anyukának szeretne segíteni, aki sajnos elveszítette a lábát, és jelenleg protézisre gyűjt.