Uszodaváltás a vihar miatt

uszoda1Ideiglenesen PVC borítást kap a Sportcentrum uszodájának tetőszerkezete.

Eddig csak az iskolai és az óvodai úszásoktatást tartották a Deák téri uszodában, most egy kicsit sűrűbb ott a program. A Sportcentrum uszodáját bezárták a tetőszerkezet sérülése miatt, így onnan ideiglenesen mindenkit „át kellett költöztetni” a Tanuszodába. Itt edzenek szeptember óta a sportegyesületek versenyzői és itt úszhat heti négy alkalommal a lakosság is.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub és a Tiszaújvárosi KKSE az a két egyesület, akik a legtöbbet használják a vizet. A Sportcentrum uszodája helyett most a Deák téri uszodával kell beérniük, mint mindenki másnak, ehhez azonban jócskán át kellett szervezniük az edzéseket, hiszen a medence kisebb és úszópálya sincs annyi.

Kevesebb pálya,
kisebb vízfelület

- Pont feleannyi itt a vízfelület, mint a másik uszodában volt - kezdi Fodor Ágnes, a triatlonklub úszóedzője.

- Hat úszópálya helyett most három van a medencében, valójában ez okoz most nehézséget, ezt kell ügyesen beosztani, de nemcsak nekünk, hanem ugyan úgy mindenkinek, aki használja. Igyekeztünk úgy megoldani, hogy ne tömegesen legyenek a gyerekek, szét kellett szedni a csoportokat, de örülünk, hogy tudjuk folytatni az edzéseket és a felkészülést a versenyekre. Kevesebb edzésnapja lett így az utánpótlásnak és rövidebb edzéseik vannak, de örülünk, hogy mindenkinek sikerült helyet szorítani - mondja az edző.

Kármentesítés és tervkészítés

A Sportcentrum uszodáját közel 30 sportegyesület használta, lakossági úszás és úszásoktatás is volt ott, helyette most mesteremberek dolgoznak a tetőszerkezeten.

- Még augusztus végén egy hirtelen jött vihar rongálta meg a tetőt 500 négyzetméteren. Jelen pillanatban a kármentesítési munkálatok zajlanak - nyilatkozta lapunknak Gál Csaba, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. ügyvezetője. - A sérült tetőrészt egy szakcéggel eltávolíttattuk és ugyanaz a cég most egy PVC bevonatot ad az uszoda sérült tetejének, ezen kívül megjavíttattuk a kazánház kéményeit. Ez a kazánház látja el a játékcsarnok, edzőterem, uszoda épületegyüttest meleg vízzel, fűtéssel. A napkollektorok állapotának felmérése folyamatban van, az a cég végzi, amelyik telepítette. Szemmel láthatóan hat napkollektor sérült, de ezt pontosan fel kell mérniük, és ezután adnak majd árajánlatot a helyreállításra.

Felvettük a kapcsolatot egy szakértővel, aki a kármentesítési munkákban is segítséget nyújt, illetve a tetőszerkezet felújítására vonatkozó terveket elkészíti. Az épület teteje nagy részben be van fedve, ma is jön a cég, aki ezt csinálja. Némi beázás a viharkár folytán történt, egyébként, ha az uszoda belső terét nézzük, akkor nem látszanak különösebb sérülések.

Természetesen a világítást és egyéb dolgokat át kell nézni. Ez a tervező feladata, hogy pontosan megtervezze a tetőszerkezet helyreállítását és az azon kívüli helyreállítási munkákat - mondta a Sportcentrum vezetője.

berta