Gyenge bajnoki rajtot vett a Phoenix

kosár1A játékosok nem látták, hogy miből van helyzet, mikor kinek kell passzolni.

Hazai találkozóval kezdte a Phoenix a 2022/23-as idényt. A mérkőzésen az újonc, ám jó erőkből álló Budafok csapatát látta vendégül, és az elhibázott első félidő után már hiába volt szép a folytatás, nem sikerült itthon tartania a pontokat.

Phoenix KK - Budafok: 56-61
(7-23, 13-15, 27-14, 9-9)

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Steve Rosemond (8/6), Bán Tibor (16/12), Lakatos Péter (-), Viktor Kelechi (6), Gaál Bence (18/15). Csere: Czimer László Adrián (3/3), Taskó István (-), Orliczki Bence (-), Rákosi Kornél (-), Kovács Zoltán (-), Asszú Ádám (5). Vezetőedző: Lekli József.

A Budafok kezdte jobban a mérkőzést, és bár Rosemond távolijával egyszer sikerült átvenni a vezetést, az első negyed közepétől állandósult a vendégek előnye. A tizedik percre tizenhat pontos hátrány alakult ki, amit az Asszú-Bán-Czimer trió orvosolt valamelyest a második etapban, ám ez csak arra volt elegendő, hogy kevésbé növekedjen a Budafok előnye.

A harmadik szakaszt Bán és Gaál triplái uralták, sikerült is felkapaszkodni öt pontra, felvillant a győzelmi esély, de hiába volt eredményes Asszú, Gaál és Kelechi, ennél közelebb nem tudott kerülni riválisához a Phoenix.

Lekli József vezetőedző: A védekezésünk rendben volt, 61 pontot kaptunk, ez teljesen korrekt, sőt extra, viszont 56 ponttal nem lehet sehol meccset nyerni. Egyedül a harmadik negyedben játszottunk úgy, ahogy kell, akkor dobtunk huszonhét pontot, a maradék háromban sajnos butaságokat csináltunk, nem tudtuk követni a tervet, nem látták a játékosaim, hogy miből van helyzet, mikor kit kell megpasszolni. Fejben előrébb kell lépnünk, mert ha fejben előrébb lépünk, akkor tudunk mérkőzéseket nyerni, de amíg ez nem történik meg, addig sajnos ilyen mérkőzéseket fogunk játszani.

Károly Máté vezetőedző: Idegenben mindig nehéz nyerni, főleg az első fordulóban egy olyan csapat ellen, amely meg akarja mutatni, hogy ebben a szezonban sokkal jobb, mint tavaly volt, új játékosok alkotják, új edző gardírozza a társaságot. Úgyhogy nem számítottunk könnyű meccsre, az első félidőben meg is lepett, hogy ennyire kontrollálni tudjuk a játékot. A második félidőben inkább a Tiszaújváros akarata érvényesült, de védekezésben mindig tudtunk újítani, és ez megadta a stabilitást nekünk ahhoz, hogy megtarthassuk az előnyt.