Folytatódott a vesszőfutás

nb iii dvtk tartalek tiszaujvaros 3 0 1 0 friss 1120x735A diósgyőriek és Lőrincz (hátul) arcára van írva minden. (Fotó: DVTK) 

LABDARÚGÁS. Az NB III Keleti csoportjának 9. fordulójában sem termett babér a sárga-kékeknek. A Vitelki csapat a DVTK II otthonában szenvedett vereséget és visszacsúszott a 17., kiesést jelentő helyre.

DVTK II - Tiszaújváros
3-0 (1-0)

DVTK II: Póser - Oláh, Mrva, Ivánka, Silimon - Vajda (Kövesi 91. perc), Radics (Balázs 91. perc), Illés, - Fekete, Balázsi, (Ferencsik 72. perc), Vincze D. (Demeter 62. perc)

Vezetőedző: Vincze Richárd.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Kundrák, Tóth B., Vitelki B., Tóth S. (Erős 58. perc), Géringer, Lőrincz, Páll (Kiss 91. perc), Nagy D., Nagy P., Valkay

Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

A bajnoki szünetet követően sokan abban reménykedhettek, hogy a Tiszaújváros visszatalál a győzelmi útra és megkezdi a pontvadászatban a felzárkózást. A DVTK fiókcsapatának otthonában erre előzetesen minden esély megvolt, bár még mindig sokan voltak a maródiak listáján, így a vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga az összeállítást illetően. Az első játékrészben a házigazdák többet birtokolták a labdát, de nem volt igazán nagy fölényük. A 35. percben azonban megszerezték a vezetést. Éles szögből végezhetett el szabadrúgást a DVTK II és Illés 20 méterről a bal oldali kapufát érintve lőtt a hálóba, 1-0.

A második félidő nem kezdődött jól a vendégek számára. A 48. percben Balázsi egy nagyszerű csellel tisztára játszotta magát a jobb oldalon, és a beadására pontosan érkező Vincze D. öt méterről a léc alá fejelt, 2-0. Sokáig úgy tűnt, a félidő elején szerzett gyors góllal ki is alakult a végeredmény, de a hajrában jött a 3. hazai találat. A 80. percben Demeter fordított át a jobb oldalon felfutó Vajdához, aki Feketét hozta játékba. A DVTK futballistája nem tétovázott és Tóth Cs. mellett elemelte a labdát, és három méterről az üres kapuba gurított, 3-0.

A sárga-kékek 8 ponttal a 17. helyet foglalják el és lapzártakor, szeptember 28-án a Tiszafüred együttesét fogadják, majd vasárnap Sényőre látogat.

Vincze Richárd: Nagyon örülök a győzelemnek, mert az elmúlt hetekben a csapatnak sajnos nem igazán jött össze a siker, pedig a játékunk akkor is jó volt. A modern, szenvedélyes futballt várom el a fiúktól, az első félidőben ezt hellyel-közzel megvalósítottuk, a fordulás után viszont inkább a védekezésünk volt modern.

Azt mindenképp be kell látni, hogy a második gólunk után a Tiszaújváros benyomott minket, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Nagyon jól védekeztünk, és ha türelmesebbek vagyunk, akkor talán több lehetőségünk is adódott volna.

Vitelki Zoltán: Megint olyan szituációk után kaptunk gólokat, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Sajnos sokszor találnak be az ellenfelek, ezen nagyon gyorsan változtatnunk kell. Igyekeztünk stabilabbá tenni a védekezésünket, de mint ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, nem igazán sikerült. Az első gólnál a hazaiak játékosa nagyon eltalálta a szabadrúgást, a másik két diósgyőri találatnál azonban meg kell néznünk, hogy miben hibáztunk. Összességében az első félidőben sem játszottunk rosszul, a második játékrész pedig teljes egészében a miénk volt. Ezért viszont nem adnak pontot.

További eredmények
Vasas II. - Kisvárda II. 1-1
DVSC II. - Hatvan 1-2
Sényő - Eger 1-0
Tiszafüred - Pénzügyőr 1-2
Füzesgyarmat - Békéscsaba II. 3-1
Jászberény - DEAC 0-4
BKV Előre - Zugló 0-1
Karcag - Hajdúszoboszló 6-1
Putnok - Körösladány 1-1