Okos kerékpártárolók két helyszínen

kerekpar1A rendelőintézet elé öt férőhelyes tárolót telepítettek.

Újabb okos eszközzel gazdagodott Tiszaújváros, két intézmény bejáratához is telepítettek újgenerációs kerékpártárolót. Az intelligens, lopásgátló tároló mindenki számára ingyenesen használható.

A városi rendelőintézet elé egy öt-, míg a Sportcentrum bejáratához egy tíz férőhelyes okos kerékpártárolót telepítettek a múlt héten. Az okos eszköz önzáró, mobil applikációval is nyitható és zárható, nem kell hozzá lakat és elektromos-kerékpár töltési lehetőséget is biztosít.

Használata ingyenes és egyszerű: egy szabad dokk sorszámát kell beírni a billentyűzeten, majd egy tetszőlegesen kiválasztott négy számjegyű PIN-kódot kell megadni kétszer egymás után. Ezt követően a tároló automatikusan kinyílik, amibe behelyezzük a biciklit és rázárjuk a kaput. A parkolás végeztével a folyamat nem változik, azonban a dokk kiválasztását követően a PIN-kódot már csak egyszer kell beírni, ami után a tároló kinyílik és kivehetjük a kerékpárt. A többfunkciós utcabútor a Smart City, azaz az Okos Város koncepció része, csakúgy, mint a már működő okos pad, solar állomás vagy okos zebra.

- Ez egy ízig-vérig magyar találmány, 2019-ben találtuk ki az egyetemi csoporttársammal - nyilatkozta Szilágyi Szabolcs, a BLOCK Startup alapítója és ügyvezetője. - Kettő ponton zárja a legtöbb városban használt kerékpárt, és mindehhez csupán egyetlen mozdulatra van szükségünk, egy kaput kell rázárni a bringákra. Mindezen felül, miközben a parkolás zajlik, az elektromos járgányokat tölteni is lehet. Ez a technológia a települések fenntarthatósági és Okos Város törekvéseit segíti elő. A használata egyértelmű, hiszen törekedtünk az egyszerű és kielégítő felhasználói élmény kialakítására, így a felhasználó felület mindössze egy LCD kijelzőből, egy billentyűzetből és egy infomatricából áll.

venna