Tisztújító nyugdíjasok

nyugdijas1A közgyűlésen 249-en vettek részt.

Tisztújító közgyűlést tartott a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete. Varjas Lászlóné hat évig töltötte be az elnöki pozíciót, megbízása idén lejárt, de nem indult újra az elnöki posztért. Az üresen maradt székért ketten szálltak harcba, Tóthné Kocsis Éva és Csengéné Bányász Terézia.

A közgyűlésen titkos szavazáson döntöttek a jelenlévők az elnök személyéről és az elnökségi tagokról. 248 érvényes és egy érvénytelen szavazatból 185-en Csengéné Bányász Teréziára adták le voksukat, így ő vehette át az elnöki stafétát.

- Nyolc éve vagyok az egyesület tagja - emlékszik vissza az új elnök. - Belépésem után szinte azonnal bekerültem az elnökségbe. Én végeztem a koordinátori feladatokat, ami azt jelenti, hogy programokat, kirándulásokat szerveztem, intéztem a tagfelvételeket és tartottam a kapcsolatot a humánszolgáltató központtal és az egyesület klubjaival.

- Miért gondolta úgy, hogy indul az elnöki helyért?

- Mivel Varjas Lászlónénak lejárt a kinevezése, és ő nem indult újra, úgy gondoltam, hogy az elmúlt nyolc évben annyi tapasztalatot szereztem, és átlátom a feladatokat, hogy kezembe tudom venni az egyesülete dolgait.

- Vannak már célok, elképzelések a következő négy évre?

- Mivel a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete egy nagy szervezet, 710 tagja van jelenleg, egyrészt nagy felelősségnek tartom ennyi embert koordinálni, szervezni, összetartani, másrészt viszont van egy kitaposott út, amire nekem csak rá kell lépnem és tovább folytatni az elkezdett munkát. A célok között szerepel a jelenlegi munkaterv megvalósítása és a hagyományos programok mellett új ötletek is vannak már. Mindig nagyon fontos feladat a létszámbővítés. Próbálunk minél több tiszaújvárosi nyugdíjast bevonzani, amiben a sokszínű programok segítenek. A tagok nagy része nőkből áll, de szeretnénk, ha férfiak is csatlakoznának hozzánk, ehhez pedig kifejezetten nekik való elfoglaltságot szeretnénk kitalálni, ami vonzza őket. Én hiszek abban, hogy fontos feladatot lát el az egyesület, hiszen az egyre növekvő nyugdíjas létszám miatt nélkülözhetetlen egy olyan közösség, ahol odafigyelünk a szépkorúakra.

Az új elnök mellett új elnökségi tagokat is választottak. Szőcs-Józsáné Tóth Katalin, Galkó Árpádné, Mészáros-Tóth Éva, Kővári Katalin, Kovács Viktor és Demjén Barnabásné vesznek részt az egyesület vezetésében.

ema