Köszönet a helyi sajtónak

sajtonap1Együtt a csapat.

A Magyar Sajtó Napja alkalmából dr. Fülöp György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző köszöntött minket, a tiszaújvárosi sajtó munkatársait. Március 15-én egy közös ebéddel ünnepeltünk, majd elsőként vehettük kézbe a nyomdából frissen érkezett 2022-es Tiszaújvárosi Évkönyvet.

- 175 évvel ezelőtt is világosan és jól látták az akkori ifjak és az akkori politikai elit, hogy nem tud egy ország, egy állam normálisan működni a sajtó szabadsága nélkül - kezdte köszöntőjét a polgármester. - Az áprilisi törvények szentesítették a szabad sajtóhoz való jogot, és sose felejtsük el, hogy a sajtószabadság részben az újságíró joga, részben az állampolgároké, akiknek joguk van a szabad, korlátozás és előítéletmentes tájékozódáshoz. Örülök annak, hogy itt a helyi sajtó sokoldalúan működik, sokszínű, a helyben keletkezett ügyekről, a helyi társadalmat foglalkoztató problémákról szól. Rendkívül nehéz ma sajtómunkásnak lenni, különösen úgy, hogy egy neurotikus társadalomban élünk. Azt látom, hogy az emberek toleranciaszintje, az elfogadás lecsökkent, és ez lecsapódik a sajtó munkatársainál is. A város vezetése nevében szeretném nektek itt és most is megköszönni a munkátokat - mondta a polgármester, majd a Tisza Média Kft. főszerkesztője, Berta Judit köszöntötte kollégáit.

- Lendületes csapatként, kiváló szakemberekként, odaadással és lelkesedéssel dolgoztok nap, mint nap. Érdeklődő, kreatív tévések és újságírók vagytok, ami nagyon fontos ebben a szakmában. Soha nem számít, hogy reggel van, vagy este, hajnal vagy éjszaka, hétvége vagy hétköznap, ha jön a hír, és jönnek az események, akkor azonnal ott vagytok, rajta vagytok és teszitek a dolgotokat. Nincs munkaidő előtt vagy után, nincsenek kifogások, mindenki szívvel, lélekkel - sokan még húsz év után is - megy a hír után. Nem mindegy, hogy az ember milyen közösségben tölti az idejét, milyen munkahelyre, milyen emberek közé megy be nap, mint nap dolgozni. Én szeretek ide bejönni és azt tapasztalom, hogy ti is. Jó veletek együtt lenni, tenni, gondolkodni, jó ebben a csapatban dolgozni. Nem véletlen az a sok pozitív visszajelzés, amit az elmúlt években a város lakosságától, a tévénézőktől, az újságolvasóktól és a városvezetéstől kapunk, amit ezúton is valamennyiünk nevében köszönök - mondta a főszerkesztő, majd a város polgármesterével együtt köszöntötte az idei Lovas Lajos Díjas Kelemen Tamást.