Menekülés a győzelembe

hajduszoboszlo tfct20230513Amit a csapat tavasszal produkált, az minden elismerést megérdemel.

Az NB III Keleti csoportjának 37. fordulójában a Hajdúszoboszló együttesével csatázott a Tiszaújváros. Mindkét együttes számára létkérdés volt a győzelem. Az újvárosiak végül egy hajrában szerzett találattal nyertek, és ez a siker a 3 pont mellett azt jelenti, hogy a következő idényben is a harmadosztályban szerepelhetnek.

A Tiszaújváros már az első percben helyzetbe került. Gottfried adott jobbról középre, de Boros elől bravúrral mentett a hajdúsági védelem. A 15. percben Tóth S. jobbról belőtt szögletét Boros a felső kapufára fejelte. A 30. percben ismét az újvárosi támadó előtt adódott lehetőség, Tóth S. balról beadott labdáját fejelte kapura, de Mészáros bravúrral hárított.

A második 45 perc elején rögtön kettőt is cseréltek a hajdúszoboszlóiak, de a játék képe mit sem változott. Jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, és úgy tűnt nem esik gól 90 perc alatt. A 82. percben aztán jött a változás. Nagy D.-t rántották le a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt 11-est maga a sértett végezte el, aki az elmozduló kapus mellett a kapu közepébe lőtt, 0-1. A hátralévő rövid időszakban az eredmény már nem változott, így a Tiszaújváros 3 ponttal gazdagodott.

A kék-sárgák 48 ponttal rendelkeznek és a 13. helyen állnak, ami azt jelenti, hogy egy fordulóval az idény vége előtt kiharcolták a bennmaradást. A tavasz kezdetén kevesen hittek abban, hogy összejön mindez, de az elmúlt mérkőzések és ez a találkozó is csattanós választ adott a kétkedőknek. A bajnokság utolsó fordulójában május 21-én, vasárnap 17 órától az Eger együttesét fogadja a Tiszaújváros.

Hajdúszoboszló - Tiszaújváros
0-1 (0-0)

Nyíradony, 100 néző. V.: Szántó.

Hajdúszoboszló: Mészáros - Lénárt, Fenyőfalvi (Drobina), Karacs (Barna), Berdó (Sütő), Nagy R., Szathmári, Balla, Constantinescu, Vincze, Barnucz (Lukács Zs.). Edző: Kálmán Zoltán.

Tiszaújváros: Herceg - Nagy G., Gelsi, Tóth B., Tóth S., Géringer L. (Vitelki B.), Gottfried (Erős), Molnár M., Nagy D. (Páll), Boros, Valkay. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Kálmán Zoltán: Gratulálok a Tiszaújvárosnak!

Vitelki Zoltán: Nem vagyok a szavak embere, de nagyon boldog vagyok!

Az, amit ez a csapat tavasszal produkált, minden elismerést megérdemel. Bár a tiszaújvárosi közvélemény kivételével az országos média nem nagyon foglalkozott a tavaszi szereplésünkkel, az érzés felemelő! Amikor hívtak újságírók, az csak azért volt, hogy ősszel mi a gyenge szereplés oka. Ilyen világot élünk. Bár még nincs vége a bajnokságnak, a mi sorsunk eldőlt. Köszönöm elsősorban a játékosoknak, a csapatnak ezt a tavaszt, a stábnak, a segítőknek, a klub vezetőinek, dolgozóinak, hogy bíztak bennünk és segítették a munkánkat. Ez a város büszke lehet arra, hogy jövőre újra NB III-as csapata lesz!

brézai