Érezd magad otthon!

kr szelfipontSzelfipont is várja majd a látogatókat.

Az elmúlt év végén az Infokommunikációs és Városmarketing Bizottság létrehozásával Tiszaújváros önkormányzata kifejezte azon álláspontját, hogy Tiszaújváros városarculattal kapcsolatos kérdéseit, és ezzel összhangban a városmarketing eszközök fejlesztését, bővítését kiemelten fontosnak tartja, a város fizikai és virtuális megjelenésével összefüggésben egyaránt.

A képviselő-testület által elfogadott ütemterv alapján megkezdődött az önkormányzat honlapjainak modernizálása, illetve marketing szempontok szerinti átdolgozása.

A gyógy- és strandfürdő honlapja (www.termal.tujvaros.hu), valamint a városi weboldal (www.tiszaujvaros.hu) megújítása során jelentős szerepet kaptak a marketing elemek. Az egyeztetések eredményeként új városszlogen születik a városi honlap publikálásával egyidejűleg: TISZAÚJVÁROS „Érezd magad otthon!”. A szlogen nem csak az új honlapokon, illetve a későbbi kiadványokon szerepel, hanem az önkormányzat településmarketinget érintő döntéseiben is visszaköszönhet az üzenet.

Erre alapozva, és megvizsgálva a városmarketing eszközök bővítésének lehetséges irányait, továbbá figyelemmel a város turisztikai jellemzőire, rendezvényeire, egy olyan szabadtéri installáció kialakítását, és a nyári szezonban történő kihelyezését hagyta jóvá a testület, amely összhangban áll az új üzenettel, segíti annak elfogadását, és amely a városlakókban erősíti a lokálpatrióta szellemet, az idelátogató vendégekben pedig pozitív benyomást kelt.

A szabadtéri installáció helyszíne az OTP épülete, a Park Üzletház, valamint a Rendelőintézet által övezett park területe, ahol egy háromdimenziós betűelemekből elkészített TISZAÚJVÁROS feliratot állítanak fel, amelyet a továbbiakban „várospontnak”, vagy szelfipontnak is nevezhetünk. A háromdimenziós felirat környezetében utcabútorokat helyeznek ki, ezzel is hangulatosabbá téve a teret. Az utcabútorokkal kialakított „várospont” köztudatba való bevezetését „A város a Te nappalid” szlogennel kívánják elérni.

A fentieken túl a nyári hónapok idejére vezeték nélküli internetes elérést biztosító wifi hotspotot létesítenek, melyet a Városház téren érhetnek el a felhasználók. Ezzel a főtéren zajló, nyári nagyrendezvényeken résztvevő közönség és a turisták komfortérzete is jelentősen javulhat.

A képviselő-testület az installáció elkészítéséhez és kihelyezéséhez 1.790 ezer forintot, a vezeték nélküli internetes hozzáférést nyújtó, wifi hotspot szolgáltatás biztosításához 210 ezer forintot adott.

F.L.