Kevesen igénylik, még kevesebben esznek

kr gyermeketkeztetesFontos a napi egyszeri melegétel.

A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal idén nyáron is biztosít napi egyszeri meleg ételt a Tiszaújvárosban lakó halmozottan hátrányos helyzetű, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő általános- és középiskolás kiskorú gyerekek részére. Az ingyenes étkeztetést a teljes nyári szünetben folyamatosan lehet kérelmezni.

- Az a jellemző, hogy az igénylők június közepétől augusztus végéig veszik igénybe a szolgáltatást. - tudtuk meg Dr. Simon Adrienntől, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal Intézményfelügyeleti, Szociális- és Sport Osztály vezetőhelyettesétől. - Eddig összesen 19 kérelem érkezett a hivatalba, ők mind a 19-en megkapták a jogosultságot. Mivel az igény a vakáció idején folyamatosan benyújtható, ez a szám természetesen változhat. A 19 igénylőből 15-en egész nyárra kérték az ellátást, 4 gyermek ebédjét pedig csak bizonyos időszakokra kérték a szülők.

- Már 19 jelentkező is nagyon kevés, hiszen sokkal többen lennének jogosultak az ingyenes szünidei étkezésre - nyilatkozta lapunknak Zsipi Imréné a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ közétkeztetési csoport vezetője. - Például július első hetére a Központi Étteremhez 10 igény érkezett, majd összesen hárman jöttek el ebédelni. Tiszaszederkényben az „Esély” Napközi Otthonban jobb a helyzet, mert ott nyolcan igényeltek ebédet, ők jönnek is minden nap. Ennek az alacsony létszámnak az az oka, hogy 2015 óta nem lehet ételhordóban elvinni az ebédet, csak helyben fogyasztható el. Összehasonlításképpen 2015 előtt, nyaranta 150-160 fő vette igénybe a nyári szünidei gyermekétkezést.

ema