Megújuló kerettel várjuk a bajnokságot

kr fociHussein akcióban.

Közel 150 néző előtt játszotta első felkészülési mérkőzését az FC Tiszaújváros. A találkozó érdekessége volt, hogy – a megújuló hazai keret mellett – a vendég Gesztely csapatában is szerepelt négy újvárosi játékos.

Termálfürdő FC Tiszaújváros - Gesztely 8 - 0 (2-0)

Tiszaújváros, 150 néző

Góllövők: Nagy R, Lipusz, Lukács, öngól, Bucz, Lukács, Száraz, Illés.

Tiszaújváros I. félidő:
Tóth, Nagy P, Márton, Fodor, Orosz, Kovács, Bussy, Hussein, Nagy R, Nagy D, Lipusz

Tiszaújváros II. félidő:
Herceg, Horváth, Vincze, Dajka, Orosz (Száraz), Balogh, Turcsik, Kerekes, Bucz, Lukács, Illés

A megyei első osztályba felkerülő Gesztely az első félidőben nagyon jól tartotta magát, viszont a második félidőben elfáradtak. A próbajátékon résztvevő Bucz, Márton, Vincze és Illés is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Közülük ketten Márton és Illés alá is írt a csapathoz.

Illés Gábor 22 éves, Diósgyőrben nevelkedett, bal oldalon bármely poszton bevethető játékos, aki megfordult Felcsúton és Székesfehérváron is.

Az elmúlt szezonban miután sérüléséből felépült, a KBSC-vel NB III-as bajnoki címet szerzett. Nagyon technikás és kombinatív játékos.

Márton András 21 éves, születésnapja előtt egy nappal kötelezte el magát Tiszaújvárosba. Középső védő és védekező középpályás, aki Nyíregyházáról 16 évesen került a Honvéd akadémiára. 2016. márciusában bemutatkozott az NB I-ben, az elmúlt szezonban az NB I-es bajnok Honvéd keretével készült és az NB III-as csapatban játszott. Kemény és határozott játékos, aki minél hamarabb szeretne visszakerülni magasabb osztályba.

Bucz és Pap következő szezonját illetően meg kell várni a DVSC döntését. Mindenesetre a vezetőedző kívánságlistáján már csak egy center szerepel.

A 17 éves Száraz 25 percet kapott a felnőttek között, és ha már lehetőséget kapott, ki is használta, hiszen góllal mutatkozott be. A Gesztely csapatában próbajátékon vett részt a tiszaújvárosi Szegő az első félidőben kapuban, Nagy és Tóth a védelemben és Papp a csatársorban.

- Azt kell mondanom, jelenleg minden a terveink szerint alakul – mondta Gerliczki Máté vezetőedző a mérkőzésen. - Hatalmas munkát fektettünk az új keret kialakításába, az elnökség azon belül is Lukács Flórián elnök urat dicséri, hogy a csapat ilyen gárdával játszhat majd. Mindenképpen sokkal erősebb bajnokságot várunk, mint tavaly, ezért is volt szükség a „vérátömlesztésére”. Jelen pillanatban ott tartunk, ahol kell egy hét után. Az sem véletlen, hogy a Gesztely csapatánál négyen is fociznak jelenleg. A fiatalok – Papp és Szegő – (a szerk.) számára kell a meccsrutin, így egy év múlva akár már a nagy csapatot erősíthetik.

A következő hazai edzőmérkőzésre július 19-én szerdán 18.00 órakor kerül sor. Az ellenfél az ugyancsak NBIII-as Füzesgyarmat lesz.

borza