Nagy akasztások és melléfogások

kr horgaszversenyPéli Barnabás jól kezdett, de utána nem a halakat, hanem magát fárasztotta.A Zabos Géza Horgász Egyesület szeptember 9-én az Erdészeti tavon rendezte meg évadzáró horgászversenyét, melyen 78 fő indult és szép eredmények születtek.

Minden jó, ha jó a vége. Igaz ez az idei horgász versenyszezonra is a Zabos Géza Horgász Egyesületnél, ahol a szombati évadzáró viadalon igazán szép fogások is voltak. Persze nem mindenkinek, akadtak olyanok is, akik zsákmány nélkül maradtak.

A versenyzők sokféle csalival próbálkoztak, csemege kukorica, ilyen és olyan pufi, giliszta, puffancs szerepelt az „étlapon”. A csalik mellett többen a készséget is variálták, fenekezve kezdtek, majd úszósra váltottak

Voltak, akik jól kezdtek, de utána „elfáradtak”. Péli Barnabás például néhány perccel a verseny kezdete után már megakasztott egy szép pontyot, ám utána elpártolt tőle a szerencse, a legjobb ötbe sem sikerült bejutnia.

Az úszós kategóriában Gál Péter, a fenekezősőknél Orgon Ferenc magaslott ki a mezőnyből, de büszke lehet a legnagyobb halat szákjába tessékelő Strabek Imre is.

A hivatalos versenyévad tehát lezárult, de lesz még egy ráadás. Szombaton az egyesület tisztségviselői és halőrei mérik össze tudásukat.

Eredmények:

Női kategória: I. Horváth Istvánné 780 g

Ifj kategória: I. Palkó Richard 180 g

Férfi úszós kategória: I. Gál Péter 4800 g, II. Báncs Miklós 1580 g, III. Csengeri László és Kozma József 1320-1320 g

Férfi fenekezős kategória: I. Orgon Ferenc 8440 g, II. Strabek Imre 6980 g, III. Bacsó József 4740 g, IV. Moszkál Gyula 3260 g, V. Balogh Ferenc 2920 g

Legnagyobb hal: Strabek Imre 4440 g

A horgászversenyt az egyesületen kívül az Energofish Kft. és a Balázs-Filament Technológiák Kft. támogatta. Az eredményt el nem érő versenyzők tombolasorsoláson vettek részt, ahol a felajánlott, valamint az egyesület által vásárolt díjakat nyerték.

F. L.