Új rendőri vezető a kapitányságon

kr szmrekSzmrek Tamás balesetvizsgálóból lett közlekedési alosztályvezető.Pocsai Csabától Szmrek Tamás százados vette át a stafétabotot, ő lett a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője. A védelmi szerv állományának új, fiatal rendőre nem érkezett messziről, Miskolcról „igazolt át” Tiszaújvárosba.

- Korábban hol és milyen területen dolgozott?

- 2017. szeptember elsejével jöttem át a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályáról, ahol balesetvizsgáló voltam nyolc évig, előtte pedig bűnügyi területen dolgoztam.

- Új kapitányság, új feladatok, vezetői beosztás. Itt újabb kihívások várnak Önre.

- Igen, bár nem teljesen ismeretlen számomra Tiszaújváros, hiszen itt lakom a közelben, Nyékládházán. Az elmúlt nyolc évben balesetvizsgálóként megismertem a közlekedésrendészeti ág specialitásait, a szerzett tapasztalatokat immár vezetőként szeretném kamatoztatni, abban bízva, hogy javítani tudjuk a helyi közlekedésbiztonsági helyzetet.

- Miskolc nincs messze, de nem csak a földrajzi közelség ad okot és lehetőséget arra, hogy belelásson Tiszaújváros közlekedésébe, közbiztonságába. Mi a véleménye a helyi viszonyokról?

- Amennyi rálátásom nyílt egy hét alatt, azt tudom mondani, hogy itt is ugyanúgy megvannak a baleseti számok, ezen a területen szeretnék elérni eredményeket a jövőben. Köztudott, hogy sok az ittas járművezető, akik kiemelt kockázatot jelentenek a közlekedésbiztonság szempontjából, de egyéb fokozott ellenőrzéseket is tervezünk, odafigyelve a kerékpárosokra, a világításra, a láthatósági mellény viselésére. Az országos akciók mellett minden hónapban lesznek majd közúti ellenőrzéseink, ahol mi határozzuk meg a helyszínt és döntünk az ellenőrzés profiljáról is.

- Sok ügyre, sok esetre számít?

- Valószínűleg nem lesz kevés, hiszen a kapitányságnak igen nagy az illetékességi területe, én csak miskolci viszonyokkal tudom összehasonlítani, ezt látva azt gondolom, hogy nem kevés itt a baleset. Remélem a rendőri munkánkkal ezeket a statisztikákat, számokat csökkenteni tudjuk majd.

- Második hetét tölti nálunk, hogy érzi magát?

- Napról-napra jobban érzem magam. Ismerkedem a helyi viszonyokkal, az emberekkel, a kollégákkal, illetőleg a területtel.

- A hétfőtől indult Tispol akcióhoz csatlakozott a helyi kapitányság?

- Igen, természetesen most is részt veszünk benne, kedden és szerdán este hétig vagyunk az utakon. Ennek eredményéről természetesen csak az akció végén tudok beszámolni, hiszen az ellenőrzés még két napig tart.

- Eddig csak munkáról beszéltünk, ha letelik a munkaidő, ki várja otthon?

- Két gyermek, egy 1 és egy 5 éves kisfiú édesapja vagyok, a családommal Nyékládházán lakunk, onnan járok be dolgozni, immáron Tiszaújvárosba.

berta