Nincs béke a galambokkal

kr galamb 1Most még repdeshetnek, de egy hónap múlva vége az „édes életnek”.„Az élve befogásos módszer átlagosan három évre, de akár véglegesen is megoldhatja a galambok által okozott problémákat” - írtuk 2016 októberében a galambcsapdák kihelyezésekor. Nos, úgy látszik nem vagyunk átlagosak.

Tiszaújvárosban idén is elszaporodtak a madarak, főleg nagy mennyiségű, a nyári melegben átható szagú ürülékükkel „hergelve” a lakosságot. A költési időszak miatt eddig legfeljebb a passzív védekezést lehetett alkalmazni, és a rendszeres, alapos takarítást, súrolást.

A költési időszaknak, s ezzel a galambok garázdálkodásának azonban vége. Az önkormányzat már elküldte ajánlatkérő levelét egy erre szakosodott cégnek, így várhatóan október első felében ismét csapdába csalják és elszállítják a turbékoló szárnyasokat.

Tavaly négy épület - rendelőintézet, Városháza, Sajó áruház, Tisza Média Kft. - tetőszerkezetén helyezték el a kellő mennyiségű eledellel, vízzel ellátott csapdákat. Idén a tervek szerint a kör a Brassai középiskolával bővül.

De akár több helyszín is lehet. Az önkormányzat a középületek, közterületek galambmentesítését, gyérítését vállalta fel, de információink szerint néhány „galambsújtotta” társasház is fontolgatja a csapdák kihelyeztetését.