Az akarásnak is nyögés lett a vége

kr fociA bal alsóban az első pesterzsébeti gól.Nem érdemelt vereséget a TFCT az elmúlt hétvégén. Bár kétségtelen, hogy nem játszott végig fölényben a csapat, a helyzetek alapján gólokkal kellett volna a vendég ESMTK fölé nőnünk. Nem így történt.

TFC Tiszaújváros - ESMTK 1-2 (0-1)

Tiszaújváros: 350 néző. Vezette Nemcsik (Szarvas, Kurinka)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth-Márton, Dajka, Turcsik (Nagy R.), Bussy, Kovács P., Nagy D., Hussein (Kapacina), Orosz (Pap), Illés, Lipusz.

ESMTK: Bonica-Privigyei, Tóbiás, Bányai, Mohácsik, Horváth (Lázár), Slezák, Soós, Pölöskei, Madarász, Markovics.

37. perc: Bal oldali Slezák szabadrúgást követően röviden szabadított fel a tiszaújvárosi védelem, a 16-os vonalán gyakorlatilag kapásból lőtt Mohácsik a bal alsóba. (0-1)

49. perc: Jobbról, a 16-os magasságából végzett el szabadrúgást Lipusz. A beadott labdát az érkező Nagy Dávid ellentmondást nem tűrve rúgta a léc alá. (1-1)

60. perc: A jobb oldalon vezetett támadást az ESMTK, majd középre játszotta át a labdát Slezák. A játékszert Soós üresen kapta és mintegy 17 méterről okosan helyezve, védhetetlenül csavarta a kapuba. (1-2)

Az előző heti mérkőzés következményeként a csapatkapitány, Fodor Péter pótlása miatt fájhatott a feje a szakvezetésnek. A mérkőzés előtt 16 ponttal harmadik helyen álló ellenfelünk a múlt héten a 12 pontos Balassagyarmat csapatát verte simán három góllal, sőt néhány héttel ezelőtt 7-1-re múlta felül a DEAC csapatát is, és attól függetlenül, hogy a 6 gólos házi gólkirályuk Boda sárga lapok miatt hiányzott, egy nagyon nehéz meccsre számíthattunk.

Az első félidő kiegyenlített mezőnyküzdelmet hozott, a kérdéses kisebb szabálytalanságok sorozatos lefújása és egy kipattanó labda utáni távoli lövésből kapott gól borzolta a közönség kedélyeit. A második félidőre Turcsikot Nagy Róbert váltotta, akit az első támadásunk alkalmával csak szabálytalanul tudtak megállítani. Lipusz szabadrúgását Nagy Dávid helyezte szépen a kapuba. Egy távoli lövésből kaptunk újra gólt, melyet követően volt néhány nagy helyzetünk, melyek sajnos kimaradtak.

Gerliczki Máté: Lehet, néhányan idiótának néznek, de a legtöbben egyetértenek velem: amióta edző vagyok Tiszaújvárosban, ma játszottuk a legjobb, legötletesebb futballt és mégis vereséget szenvedtünk.

Turi Zoltán: Gratulálok csapatom győzelméhez. Egy jó csapat otthonában sikerült értékes győzelmet aratni. Sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak a jövőre nézve!

További eredmények
Cigánd - Debrecen 2-0
Balassagyarmat - Gyöngyös 2-1
Salgótarján - Tiszafüred 1-3
Monor - Jászberény 2-0
Nyírbátor - DVTK II. 1-3
Putnok - Tállya 4-1
Füzesgyarmat - MTK II. 1-2

Következik a 10. forduló
2017.10.14., szombat 15:00
Gyöngyös - Tiszaújváros
Salgótarján - Füzesgyarmat
Tiszafüred - Balassagyarmat
Debrecen - Putnok
2017.10.15., vasárnap 15:00
ESMTK - Cigánd
Tállya - Nyírbátor
DVTK II. - Monor
Jászberény - MTK II.

Várdakeserű

Mind a négy utánpótlás csapatunk hazai környezetben lépett pályára szombaton.

Eredmények:
U19 FCT - Várda L A 0-4 (0-3)
U17 FCT - Várda L A 1-4 (0-3)
Gól: Balogh Gergő
U15 FCT - KBSC FC 2-2 (2-0)
Gól: Lakatos L., Gulyás K.
U14 FCT - KBSC FC 4-5 (4-1)
Gól: Lestál Sz., Hornyák K., Berecz Gy.