Bajnokságban lemaradás, kupában haladás

kr foci 1Öröm a vezető gól után. A végén mi roggyantunk meg.Nem sikerült megtörni az átkot a Tiszafüred ellen a bajnokság 11. fordulójában. Bár a Tiszaújváros szerezte meg a vezetést és aktívabban, harcosabban játszott az egész mérkőzésen, nem sikerült megszerezni a három pontot, sőt a hajrában még az egy pont is elúszott. Annál jobban ment a Magyar Kupában, a csapat az NB I-es Haladást búcsúztatta.

TFC Tiszaújváros - Tiszafüred VSE 1-2 (1-1)

Tiszaújváros: 250 néző. Vezette: Jakab (Kovács II., Kovács)

TFCT: Tóth – Fodor, Márton, Bussy (Lukács), Kovács (Turcsik), Nagy D., Hussein, Illés, Nagy R. (Kapacina), Lipusz.

Tiszafüred: Szalánczi – Vincze, Szövetes, Bogár, Tóth (Papp), Bozsó, Pesti (Farkas), Pataki, Benedek, Csábi (Szívós), Sebe.

8. perc: A bal oldalon indult akció. Lipusz passzolta Illésnek a labdát, aki az alapvonalhoz közel beívelt a kapu elé. Nagy Dávid tovább csúsztatta a labdát Nagy Róbert elé, aki visszapasszolta középre Husseinnek, ő pedig magabiztosan lőtt a hálóba. (1-0)

22. perc: A Tiszafüred rúghatott szögletet. A beívelt labda a védők között Vinczét találta meg, aki fejjel juttatta azt a bal alsó sarokba. (1-1)

86. perc: Bal oldalról, mintegy 15 méterre a kaputól Benedek gurította lövésre a labdát középre, egy védő még beleért, a felszabadítás azonban rövidre sikerült, és a középen érkező Papp mintegy 20 méterről kilőtte a bal alsót. (1-2)

Az ellenfél kapusa óriási bravúrokkal hárított, nálunk pedig az összességében két kapura tartó labdából két gól lett. A második félidőben az adódó helyzeteket és a büntetőt is kihagytuk (Hussein lerántását követően, Lipusz lövését ütötte ki a tiszafüredi hálóőr), újra nem lőttünk távolról, és ahogy lenni szokott, az ellenfél egy távoli lövésből a végén megszerezte a győzelmet is. Lehet jobbak voltunk, lehet a döntetlen igazságosabb lett volna, de ez mind nem számít, ha a végeredmény az, hogy sorra veszítjük el a hazai mérkőzéseket. Nem csoda, hogy a tabella 13. helyén állunk.

Gerliczki Máté: A mély talaj miatt ezúttal lassabb volt a játékunk, de még így is rengeteg helyzetet kidolgoztunk. A kihagyott tizenegyes eldöntötte, hogy ma sem szerezzük meg a 3 pontot. Utána a vendéggól csak a slusszpoént jelentette.

Csillag László: Küzdöttünk, hajtottunk egy kiélezett mérkőzésen és a kevés lehetőségünkből kettőt sikerült kihasználnunk, ami elég volt a győzelemhez.

További eredmények
Cigánd - Gyöngyös 1-2
Balassagyarmat - Salgótarján 2-4
Monor - Tállya 5-1
Nyírbátor - Debrecen 3-1
Putnok - ESMTK 0-1
Füzesgyarmat - Jászberény 0-3
MTK II. - DVTK II. 2-0

Következik a 12. forduló
2017.10.28., szombat 13:30
Balassagyarmat - Füzesgyarmat
2017.10.28., szombat 14:30
Salgótarján - Tiszaújváros
Tiszafüred - Cigánd
Gyöngyös - Putnok
Debrecen - Monor
2017.10.29., vasárnap 14:30
ESMTK - Nyírbátor
Tállya - MTK II.
DVTK II. - Jászberény

tabella

 

Hercegből király lett

Tizenegyes párbajban győzte le a Swietelsky Haladás csapatát a Termálfürdő FC Tiszaújváros a Magyar Kupa hetedik körében.

TFC Tiszaújváros - Swietelsky Haladás 1-1 (1-0) büntetőkkel 3-1

Tiszaújváros: 400 néző. Vezette: Veizer (Albert, Kövér)

TFCT: Herceg – Fodor, Nagy, Márton, Dajka, Pap, Lukács (Bucz), Hussein, Orosz, Illés (Turcsik), Balogh (Kovács)

Haladás: Gyurján – Tóth D., Jánvári, Pinte (Bamgboye), Schimmer, Jagodics, Kovács (Kovalszki), Németh, Martinez (Petro), Bolla, Tóth M.

41. perc: A jobb oldalon a 16-os sarkánál Lukács passzolt keresztbe Illéshez, ő tovább lőtte a játékszert balra Nagy Péterhez, aki 16 méterről lőtt a kapura. A labda elakadt a védőkön, a kipattanóra azonban Illés érkezett és a kapus mellett a hálóba gurított. (1-0)

90. perc: A rendes játékidő hajrájában a Haladás a bal oldalról egy beadással próbálkozott, amit Fodor fejelt ki a kaputól hat méterre. A játékszer azonban Schimmerhez került, aki 14 méterről védhetetlenül lőtt a hálóba. (1-1)

Kifejezetten élvezetes találkozón végig partiban volt, sőt több helyzetet is alakított ki a Tiszaújváros a kupamérkőzésen. Bár az első félidőben minket segített a viharos szél, nem ezt használta ki a gólszerzéshez a csapat, hanem a sokadik akció végén talált a hálóba. A második félidőben mindenki arra számított, hogy a térfélcserével a szél majd a Haladás számára dönti el a mérkőzést, ez azonban nem így történt. Több gólhelyzetet is kialakított a hazai gárda és gyakorlatilag már mindenki elkönyvelte az egygólos győzelmet, amikor a vendégek találtak egy gólt.

A hosszabbításban látszott, mindkét csapat fáradt, és bár több esetben is Herceg bravúrjára (és szerencséjére is, hiszen egy alkalommal közvetlen közelről lőtték fejbe nagy erővel, ami után ápolni is kellett a hazai hálóőrt) volt szükség, egyik csapat sem talált a hálóba.

Jöhettek a 11-esek. Nagy Péter állt először a labda mögé és magabiztosan lőtt a hálóba. A Haladásból Németh Márió állt a büntetőhöz, ám a kapufáról kifelé pattant a labda. A második hazai büntetőt Fodor fölé lőtte, ám Jagodics bal alsóba tartó lövését az egész mérkőzésen kimagaslóan védő Herceg kiütötte. A harmadik hazait Hussein vállalta, de bődületes erejű lövése mellé ment. Válaszul Petró középre lőtte a labdát, Herceg ezt is érezte, kézzel bele is kapott, de hárítani nem tudott. A negyedik körben Pap magabiztosan lőtt a hálóba, nem úgy Tóth Dávid, akinek lövését a kapuvas hárította. Az utolsó körhöz érkezve az volt a kérdés, a labda mögé álló Márton berúgja e mert akkor nincs szükség az utolsó Haladás büntetőre. Berúgta így a 3-1-es büntetőpárbajjal a Magyar Kupa Nyolcadik körébe jutott a TFCT.

Gerliczki Máté: A bajnokság során még hazai mérkőzést nem nyertünk. Ez most egy elég nagy siker, hiszen egy NB I-es csapatot búcsúztatni nagy dolog. Katartikus élmény volt, amit a végén átéltünk. Köszönjük a közönségnek a buzdítást.

Pacsi Bálint: 15 játékosunk maradt otthon. Rengeteg helyzetet kihagytunk a második félidőben, egy méterről sem tudtunk betalálni. Gratulálok az ellenfélnek.