A legjobbak között

kr eotvoslanyokEötvös-lányok a dobogó tetején.Hatvannyolc versenyszámban közel 600 diák vett részt a három helyszínen megrendezett úszás diákolimpia megyei döntőin.

Február 5-én Szerencsen az alsósok, 7-én Ózdon a felsősök, míg 9-én Miskolcon a középiskolások versenyeztek, két-két kategóriában. Az „A” nyílt versenyre igazolt sportolók is nevezhettek, míg a „B” kategóriában csak az amatőrök állhattak a rajtkőre.

A tiszaújvárosiak szépen teljesítettek. A II. korcsoportban Bagi Zoltán (Kazinczy iskola) 50 méteren mind gyors-, mind hátúszásban első lett, sőt az iskola 4x50 méteres gyorsváltójával (Bagi Zoltán, Nagy Bendegúz, Szlávik Levente, Varga Martin) is a dobogóra állhatott, ugyanis bronzérmet szereztek.

A III. korcsoport 100 méteres versenyszámai a B kategóriában a Széchenyi és a Szent István iskolának hozott dicsőséget. A fiúknál a széchenyis Deim Marcell a harmadik lett, iskolatársa, Galambos István hátúszásban aranyérmet szerzett. Ugyancsak első lett a 4x50-es gyorsváltójuk Deim Marcell, Szabados Balázs, Urbán Benedek, Veréb Ádám összeállításban.

A lányoknál a Szent István tanulója, Kovács Edina mind gyors-, mind hátúszásban harmadik lett 100 méteren, míg a Széchenyi 4x50-es gyorsváltója (Hevesi Laura Viktória, Kádár Luca, Kiss Fanni, Kiss Réka) a megye legjobbjának bizonyult.

A IV. korcsoport B kategóriás versenyzői között 100 m mellen a Kazinczy tanulója, Galgóczy Olivér lett a megyei bajnok, míg az Eötvös 4x50 méteres fiú gyorsváltója (Dudás Bence, Kőszegi Ákos, Oláh Péter Sándor, Szabolcsi Bálint) harmadik. A lányok gyorsváltója (Ferencsik Dorka, Fűzér Zsuzsanna, Seres Laura, Tóth Zsófia Anna) ennél is messzebb jutott, első lett.

E korcsoport „A” kategóriás sportolói között Vágási Zoltán (Kazinczy) 100 méteren gyors- és mellúszásban is első lett. Berencsi Lili pedig a Szent István iskola színeiben mellúszásban ezüstérmet szerzett.

A legnagyobbak között a várost csak az Eötvös diákjai képviselték. A B kategóriások versenyében 100 méter gyorson Szegedi Sára az első, míg Tóth Anna a második lett. 100 méter háton Mezei Dóra ezüstöt szerzett, a 4x50 méteres gyorsváltó a megye legjobbja lett.

Az A kategóriában 100 m gyorson Molnár Sára Kinga második, Bóna Kinga harmadik lett. 100 méter mellen első-, míg pillangón második helyet szerzett Unyi Dominik Vajk. Végül, de nem utolsó sorban a 4x50 méteres gyorsváltó (Bóna Kinga, Filep Zsanna, Kovács Anna, Jakab Ilka) a második lett a megmérettetésen.

Minden korosztályban az elsők jutottak tovább a márciusban Hódmezővásárhelyen megrendezendő országos döntőbe.

borza