Télkergető jelmezes iskolások

kr katolikus 1Hónapokig próbálták a keringőt.A Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola diákjai is farsangoltak a hét végén. A Derkovits Kulturális Központ újra megtelt színes, ötletes jelmezekbe bújt gyerekekkel, a színházi nézőtér pedig gyermeküket kíváncsian kutató szülőkkel. Nagy volt az izgalom a Paprika Jancsiknak öltözött elsősök között, nem csoda, hiszen először állnak színpadra ilyen nagy közönség előtt.

- Én nagyon szeretem a farsangot - mondta az első osztályos Zohori Laszló. - Be lehet öltözni jelmezekbe, sokat táncolunk és felmehetünk a színpadra is.

Az elsősöknek ez az első iskolai farsangjuk, a negyedikeseknek viszont az idei az utolsó alsós mulatság. Jövőre a felsősök táborát erősítik. A szép emlékek azonban megmaradnak.

- Minden farsangra nagyon készülünk. Mindig nagyon várjuk. Tavaly tyúkok meg kakasok voltunk, másodikban békák meg gólyák, elsőben kertészek és virágok - sorolja a negyedikes Kiss Jázmin. - Most boszorkányok és varázslók bőrébe bújtunk.

Pinokkiók, szobalányok és inasok, valamint párnájukat magukkal hozó álmos manók is táncra perdültek a színpadon. A katolikus iskolások két előadással is várták a vendégeket. Mindkét farsang nyitó és záró produkciója a nyolcadikosok keringője volt.

- Nagyon jó, hogy van egy ilyen ünnepség, ahol az egész osztály együtt tud táncolni - mondta a nyolcadikos Berencsi Lili. - Nagyon szeretünk együtt táncolni. A próbák és a farsang is jó alkalom arra, hogy még jobban összerázódjon a közösségünk.

Tanárok, diákok, szülők hónapok óta készülődtek a tél végi mulatságra.

- A nyolcadikosok már ősz óta próbálják a keringőt, ami hagyomány már a mi iskolánkban - nyilatkozta lapunknak Kapczár Krisztina, az iskola igazgatóhelyettese. - De nem csak ők, hanem minden osztályról elmondható, hogy nagy izgalommal és sok munkával készültek a mai délutánra.

ema