Ifjúsági park, Barcsay tér, templomparkoló

kr beruhazas 5A fedett kondipark kilenc elemet tartalmaz.Az önkormányzat 2018. évi költségvetési javaslata több régen várt, jelentős beruházást, felújítást is tartalmaz.

Az Ifjúsági park funkcióval történő feltöltésének tervezése befejeződött. A park rekonstrukciójának kiviteli terve elkészült, ennek alapján rekortán és salakos futópálya épül, felújítják a kerékpárutat is. Kondi elemek, utcabútorok, nyilvános WC elhelyezése, sétány, főző- és pihenőhelyek kialakítása is szerepel a tervben. Ehhez igazodva közvilágítási terv is készült, mely szerint új lámpatesteket telepítenek, a régieket felülvizsgálják, szükség szerint kicserélik. A közbeszerzési pályázat lezárult, a nyertes pályázóval a szerződést bruttó 180.962.962 Ft vállalkozói díjjal kötötte meg az önkormányzat.

Az Ifjúsági park rekonstrukciójával összefügg a Bartók Béla út 6. sz. épület melletti, a Bethlen Gábor úthoz közeli csomópontban tervezett, az Ifjúsági parkhoz vezető gyalogátkelőhely kiépítése 3,0 m szélességben, ami a park biztonságos megközelítését teszi lehetővé.

A kivitelezésre rendelkezésre álló forrás 1.046.317 Ft + 282.505 Ft fordított ÁFA. A képviselő-testület 2017 augusztusában döntött a Napsugár Bölcsőde mögötti játszótér rekonstrukciójáról, valamint a római katolikus templom melletti - a Szent István út és a Templom út csomópontjában lévő - zöldterületen parkoló kivitelezéséről.

A játszótér rekonstrukciójára vonatkozó közbeszerzési pályázat lezajlott, a nyertes pályázóval megtörtént a szerződéskötés.

Ugyancsak megkötötték a szerződést a Templom útról nyíló 6 m szélességű, 91,7 m nyomvonal hosszúságú aszfaltozott felületű bekötőút, valamint a kétoldali 39 db merőleges beállású parkoló építésére. A képviselő-testület tavaly decemberben határozott a Barcsay téri rekonstrukció I. ütemének, valamint a Király közi játszótér felújításának megvalósításáról.

A Barcsay téren 2018-ban a tér északi részén a Bethlen Gábor útról megközelíthető új parkolók létesülnek, és kiépülnek a hozzájuk közvetlenül kapcsolódó zöldterületek és a közvilágítás.

A Király közi játszótér, figyelembe véve az ütéscsillapító gumiburkolatok kialakítását és a régi játékelemek cseréjét - melyek karbantartása nem gazdaságos - teljesen megújul.

f.l.