Győzelem a tavaszi nyitányon

kr kezilabdaLendületesen, jól játszott a TSC.Magabiztos, 14 gólos győzelmet aratott a Nyíregyházi Egyetem ellen a TSC női kézilabda csapata. A siker ráfért a lányokra, mert az ősszel elmaradt és az elmúlt hetekben pótolt két mérkőzésükön. vereséget szenvedtek.

Tiszaújvárosi SC - Nyíregyházi ESE 30-16 (12-9)

Tiszaújváros 50 néző, vezette: Dohány, Láda

Bár az első félidő hajrájáig partiban voltak az egyetemisták, a második félidőre már kijött a rutin, illetve az erőnlétbeli különbség.

- Eléggé rövid kispaddal érkeztünk, meghatározó játékosaim nem tudtak eljönni, ettől függetlenül, amíg bírtuk, úgy éreztem, hogy a lányaim helytálltak - mondta a mérkőzést követően Plentter Rudolf edző. - A Tiszaújvárosnak gratulálok, jó erőkből állnak. Jó mérkőzés volt, bár nekünk a vége egy picit kellemetlenné vált.

A második játékrészben ugyanis alig hagyta szóhoz, pontosabban gólhoz jutni ellenfelét a TSC. A lányok látványosan, jól játszottak, így végül 30-16-ra nyertek. Ennek tudatában kár, hogy az őszi két pótlást - melyek közül az egyiket a Nyíregyháza ellen játszották - elvesztették.

- A Nyíregyháza egy rekortán atlétikai csarnok közepén kialakított pályán játszik - ecsetelte a korábbi vereség okát Berényi András, a TSC edzője. - Féltek a lányok a sérüléstől, nagyon sok volt a beteg a csapatban, akadt olyan, aki két napja nem evett, csak folyadékot ivott, és eléggé le voltak gyengülve.

A csapat a 12 csapatos bajnokság hatodik helyén áll. A folytatásban idegenbe látogat a TSC március 10-én, itthon legközelebb április 14-én lépnek pályára a lányok.

borza