Szórakozás és jótékonykodás

kr bal 1A védelmi szervek dolgozói mellett sok támogató is állandó résztvevője a bálnak.Idén is megtartották a védelmi bált, a tiszaújvárosi védelmi szervek közös jótékonysági rendezvényét. Az esemény célja egy olyan pénzügyi alap biztosítása, mely lehetővé teszi a védelmi szerveknél dolgozó bajtársak támogatását.

Mentő, tűzoltó, rendőr. Így hárman, a gyakorlatok kivételével, általában csak akkor találkoznak, ha nekünk, állampolgároknak segítségre van szükségünk. Tiszaújvárosban azonban van még egy alkalom, a védelmi bál. Az eseményre a védelmi szervek dolgozói mellett olyan magánszemélyek is meghívást kapnak, akik évek óta hűségesen támogatják az Együtt Tiszaújváros Védelmében Alapítványt.

- A mentősök iránti tiszteletem - többek között - abból adódik, hogy a kislányomnak volt egy egészségügyi problémája - mondta Kiss László, aki évek óta támogatója az alapítványnak, - amit az itteni mentőszolgálatnál történt EKG alapján tudták elhárítani. Persze tisztelem a többi védelmi szerv munkáját is.

Bár nem közvetlenül, de a véradásokon és a karitatív akciókon keresztül a Magyar Vöröskereszt is fontos szereplője annak a védelmi munkának, amely a polgári lakosság biztonságát szolgálja.

- Tiszaújvárosban ez az összefogás példaértékű, a mindennapokban mi is együtt dolgozunk a véradás, de a katasztrófavédelem területén is - mondta a szervezet megyei igazgatója, Grúbert Roland. - A szociálisan rászorultak segítésében is együttműködünk az önkormányzattal. Ez hosszú évek óta így van.

A bál célja a jótékonykodás mellett a kikapcsolódás is.

- A munka ilyenkor egy kicsit a háttérbe szorul, megpróbálunk szórakozni - mondta az alapítvány kuratóriumának elnöke, Pap Zsolt. - Nagyon sok tragédiával találkozik mind a három szervezet állománya. Mindenkinek nehéz a munkája, nehéz körülmények között dolgozik, és azt hiszem ilyenkor jobb, ha elfelejtjük a hétköznapok bajait, bánatait.

borza