Évkönyvben a múlt, a jövő

kr evkonyv 1Kalicz Magdolna, a GraFol Print ügyvezetője és Nagy Zsolt tördelőszerkesztő.Kékfedelű vaskos kötet foglalja össze Tiszaújváros múlt évét. Pillanatképek 2017-ből, írások a legfontosabb eseményekről. Rólunk szól, nekünk szól, mi vagyunk a főszereplői a mintegy 350 oldalas kötetnek.

A Tiszaújvárosi Krónika krónikásainak írásából válogatott a könyv szerkesztője, Ferenczi László. Csakúgy, ahogy az elmúlt esztendőkben most is hónapokra bontva sorakoznak azok a városi események, amelyek a gazdaság, a közélet, a kultúra vagy a sport vonatkozásában meghatározták a város életét. A napokban a könyv már a nyomdába került, az utolsó simítások, egyeztetések után sokszorosítják 1200 példányban.

- 2011 óta szerkesztjük, tördeljük a könyvet, ez már a hetedik lesz a sorban, amióta mi csináljuk - mondja Kalicz Magdolna, a GraFol Print Nyomdaipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője. - Hosszú hónapokkal ezelőtt kezdtük ezt a munkát, a szerkesztővel folyamatosan egyeztetünk, itt a nyomdában pedig négyen dolgozunk vele. Folyamatosan kaptuk az anyagokat, amiket havi bontásban tördelünk be. A tartalmi munkába nem szólunk bele, viszont a dizájnba, a tördelési munkákba a grafikusunk ötlete benne van. Mivel ez egy sorozat, ezért nem nagyon térünk el az előzőektől. Külsejét tekintve is hasonló, mint a korábbiak. A város ötvenedik, jubileumi évfordulójára aranyszínű lett a borító, máskor a bordó és a kék külső váltogatják egymást. Idén 200 könyv készül keménytáblás, 1000 pedig puhatáblás kivitelben - tudtuk meg a nyomdában járva. Az évkönyvet elsőként azok a kitüntetettek kapják meg, akik a március 15-i városi díszünnepségen vehetik át önkormányzati elismerésüket.

- A hagyományokhoz híven, március 15-én, a sajtónapi ünnepségen hozzuk nyilvánosságra az évkönyvet - nyilatkozta lapunknak dr. Fülöp György alpolgármester. - Mint mindig, ezúttal is kronológiai sorrendben fűzzük össze a városban történt eseményeket, a kötet végén pedig a várossal kapcsolatos statisztikai adatokat mutatjuk be. A 2017-es évkönyv annyiban újszerű lesz, hogy nem csak a múltról szól, hanem a jövőről is, hiszen tavaly két olyan beruházásról is született döntés, - nevezetesen a MOL Petrolkémia beruházásra gondolok és a Jabilra, ahol egy nagy logisztikai csarnok épül, - ami a város elkövetkezendő ötven évét, sikerességét, jövőjét is biztosítja - mondta az alpolgármester.

berta